Vista z MSDN - ankieta , klucze itp

Witam

Jak to jest z ta Vista z MSDN , czy jak sie wypelni jakas tam ankiete to na skrzynke przychodzi email z numerem do instalacji ? czy ten email to zwykla wiadomosc tekstowa czy w formie jakiegos kolorowego certyfikatu ? Czy to jest licencja na dana osobe tzn czy podaje sie gdzies swoje pradziwe dane adresowe itp ( np w ankiecie itp).

Nie. Oprogramowanie z MSDN jest dostępne wyłącznie dla subskrybentów. Trzeba wykupić sobie dostęp. Kosztuje to w zależności od wersji od 12 tys zł rocznie wzwyż.

Mu chodziło o to że niedawno było głośno o tym że każdy betatester który zgłosił choć jeden błąd otrzyma Winodws Viste RTM za free po wypełnieniu tej ankiety.

Tylko ma jeden problem gdzie jest ta ankieta :wink:

Osobiście to nie dostałem zadnego maila ani nic, nie jestem co prawda płatnym subrykentem MSDN ale stałym betatesterem i oczywiście zgłaszałem nieraz błędy

Też jestem betatesterem i pierwsze słyszę, że

MS miał rozdawać Vistę RTM

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5407

To się tylko tyczy technicznych betatesterów, którzy mieli dostęp na MS Connect… Jak wuj Bill rzekł, tak też słowa dotrzymał :wink:

O tym właśnie piszę. Mam dostęp do Connecta :slight_smile:

A wypełniłeś jakikolwiek feedback?

Wypełniam coś często, ale masz rację, że tutaj mogłem coś przeoczyć :slight_smile:

W każdym razie nic nie straciłem. Finalną Vistę pobrałem sobie z MSDN :wink:

Ciekawe z tym MSDN…

Może nie przeoczyłeś - sprawdź poczte, powinieneś dostać email z MŚ

no ale ja nadal nie otrzymalem odpowiedzi :slight_smile:

Tzn czy jak sie otrzymuje klucz z MSDN lub Connect (betatesterzy) to czy ten kluczy jest przypisany do danej osoby ( dane personalne)?

Chodzi mi o to ze mam znajomego ktory chyba ma mozliwosc otrzymiania takiego klucza z MSDN i wiem ze napewno nie bedzie on owej wisty uzywal ( ma jakies swoje stare zasady co do nowosci). I teraz moje pytanie brzmi tak - czy taka osoba moze mi sciagnac z MSDN Viste i dac mi wowy klucz ?

Betatesterzy mają chyba ogólny klucz. MSDN generuje klucze personalizowane

nie nie może …

to nie dobrze a juz myslalem ze bede mam Viste legalnie

legalnie viste , za którą nie zapłacisz ? :x

hehe

mogłes zgłosić się do udziału w betatestach i zgłosić chociaż jeden błąd, wtedy już teraz miałbyś vistę legalną :stuck_out_tongue:

zebym wiedzial ze tak Ms bedzie rozdawal napewno bym sie zglosil :slight_smile:

Po pierwsze: klucz uzyskany z Connect dla betatesterów jest dla konkretnej osoby (testera), licencja nie może być sprzedana bądź przeniesiona na inną osobę. Klucz uprawnia do korzystania z 1 kopii jednocześnie.

Po drugie: klucz z MSDN uprawnia do instalacji bodajże 10 kopii jednocześnie, ale również jest nie transferowalny. Co więcej, można z takich Windowsów korzystać tylko do celów testowania własnego oprogramowania (MSDN = pakiet dla programistów i ISVs).

W obu przypadkach więc kluczy nie można przekazywać osobom trzecim - łamie wtedy prawo i osoba przekazująca i “obdarowana”…