Visual Express C++ 2008 - pytanko


(Kubulek) #1

Witam,

Czy w tym programie da się skompilować coś takiego:

Dotychczas nie udało mi się rozwiązać tego problemu.


(przemekKK) #2

A nie powinno być tak:

#include 


using namespace std;


int main()

{

cout << "Hello world";

return 0;

}

(Fiołek) #3

przemekKK , powinno.

Kubulek , Visual C++ jest jednym z najlepszych(najlepszym) kompilatorem pod Windowsa, jest też jednym z najbardziej zgodnych ze standardami.


(Kubulek) #4

Otwierając w Visualu plik źródłowy, nie widzę "przycisku" do skompilowania go... Może jestem ślepy :frowning:


(krzyhoo) #5

przycisku nie ma, jest tylko zielona strzałka do Build+Run. Ale zawsze jest klawisz F7 :slight_smile:


(Kubulek) #6

Dzięki

Można zamknąć