VLC a jakosc napisow

Zainstalowalem sobie dzisiaj VLC , najnowsza wersje i stwierdzilem ze napisy maja nieporownywalnie gorsza jakosc w stosunku do napisow w SubEdicie. Czy to tylko u mnie tak?

Przepraszam za brak polskich znakow diakretycznych - pisze z niemieckiej klawiatury z ktorej nie moge wydusic owych znakow.

pozdrawiam

Narzędzia -> Preferencje -> przejdź na pełny tryb wyświetlania opcji -> Obraz -> Napisy/Informacje -> Renderowanie -> klikając Przeglądaj wybierz odpowiadającą czcionkę z katalogu C:\WINDOWS\Fonts lub czcionkę Freesans z katalogu C:\Program Files\VideoLAN\VLC\skins\fonts

Wydaje mi się, że zawsze ma gorsze napisy. ale popróbuj z różnymi czcionkami, lub innymi opcjami, wydaje mi się, że jest wystarczająco dobrze, żeby go swobodnie używać. Poza tym jest niezawodny, odtwarza niemal wszystko.

A co do niemieckiej klawiatury - ustaw w systemie polską programisty i będziesz miał polskie znaczki. Sam używam na co dzień francuskiej i po prostu musiałem się przyzwyczaić, że wciskając “m” wyskakuje mi na ekranie “,” a wciskając “q” piszę “a”.