dzis znalazlem program VMware.Workstation i chcialbym sie nim trosze pobawic!! la emam klka pytan!
a jezli macie lub znacie dokladniejsze instrukcjie do tego programu to podajcie byl bym wdzienczny
dzis znalazlem program VMware.Workstation i chcialbym sie nim trosze pobawic!! la emam klka pytan!
a jezli macie lub znacie dokladniejsze instrukcjie do tego programu to podajcie byl bym wdzienczny
ja miałem coś bardzo podobnego. Ja instalowałem jedynie 98 i o nim cos mogę powiedzieć
Więc robisz nowego wirtuala wkładasz płytkę i instalujesz jak normalny system, ale najpierw przeznaczasz określoną ilośc RAM na ten wirtualny windows. Wszystko co instalujesz instaluje ci się na wirtualnym dysku więc niema się co martwić o dane na normalnych partycjach
Przecież pakiet VMware Workstation służy po to, by za jego pomocą
tworzyć i zarządzać jednym lub wieloma komputerami wirtualnymi
na pojedynczym komputerze.
Każda maszyna wirtualna jest pełnoprawnym, wirtualnym komputerem
PC, na którym można zainstalować wybrany system operacyjny z zestawem oprogramowania.
Chcąc się bawić tym programem powinieneś mieć zainstalowane
przynajmniej dwa systemy.
Pytanie tylko, czy wystarczy Ci Ram dla takich eksterymentów - bo
zanstalowane systemy pracują jednocześnie.
Mam problem z VMware Workstation 4 mianowicie nie moge zainstalowac nowego systemu operacyjnego :(. Tworze nowa wirtualna maszyne, widzi mi wszystkie urzadzenia (usb, ethernet) i napedy oprocz HDD. Instalka win98 nic nie moze mi zapisac na HDD bo go po prostu nie ma (wszystkie inne napedy sa widoczne i obecne-present). Co zrobic? Pomocy!