witam, Od kilku godzin vortal wchodzi (wczytuje się) bardzo długo, wcześniej tego niebyło.
Gdy już wejdzie to każda podstrona (np programy) również wczytuje się bardzo długo, podobnie z newsami-gdy chce wejść w komentarze…
witam, Od kilku godzin vortal wchodzi (wczytuje się) bardzo długo, wcześniej tego niebyło.
Gdy już wejdzie to każda podstrona (np programy) również wczytuje się bardzo długo, podobnie z newsami-gdy chce wejść w komentarze…
no chyba się ludzie zlatują już teraz na jutrzejsze polowanie… mi też nienaturalnie muli i forum i vortal
Proponuję zapoznać się z tym ogłoszeniem:
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=166727
Jeśli o mnie chodzi, nie zauważyłem zwolnienia szybkości działania vortalu, a jedynie forum, co powinno naprawić planowane na jutro zwiększenie pamięci serwera obsługującego forum
Jeden z serwerów obsługujących vortal (są 4 serwery w klastrze) trochę przymulił, a więc statystycznie 1/4 użytkowników mogła trafić na “mulący” serwis. Właśnie to sprawdzamy.
Co do forum to jak napisał adam, od jutra problemów żadnych już nie powinno być bo będziemy zwiększać pamięć.
właśnie podczas polowania strasznie vortal mulił.
Jej chodzi o poprzednie polowanie, nie o to, co było teraz.
Wczoraj wieczorem i dziś również baaaardzo wolno wczytują się strony wortalu, forum chodzi trochę lepiej.
U mnie w chwili obecnej strona główna vortalu w ogóle nie chce się wczytać, kilka godzin temu wczytywała się raz na 5-6 prób. Forum też nie chodzi najlepiej.
no to już wszytko jasne bo właśnie czasem wejde i wszystko chodzi ok a czasem nie da się poruszać po vortalu
author_vision
data:
dzisiaj:
31.007.2007
No to ja chyba od 2 dni już tak trafiam na ten zamulony serwer… bo od 2 dni strona ładuje się z wielkimi problemami i ani razu nie wczytała się normalnie. Za to pobieranie plików z serwera ftp dobreprogramy.pl odbywa się z prędkością przekraczającą 490 KB/s .
I co z tego vortal jak mulił tak muli, wczoraj się wszyscy rzucili na mape na serwie dobrych, dzisiaj może dalej to samo.
matiit data wysłania posta w tym przypadku nie ma znaczenia, ponieważ ilość serwerów w klastrze nie uległa zmianie.
matiit
ale vortal od kilku dni mulił dopiero dziś jest ok … nie wiem tylko czy wynika to z tego że trafiłem na te sprawne 3/4 serwerów czy naprawili już