VPU Recover i restart akceleratora graficznego


(Bcc) #1

Niedawno zakupilem radeona 9600, zainstalowalem najnowsze sterowniki (Catalyst 6.11) i po uruchomieniu jakiejs gry wyskakuje mi nastepujacy blad http://img208.imageshack.us/my.php?imag ... 22upk7.jpg

Gdy calkowicie wylaczylem ta funkcje komp sie totalnie zawiesza i trzeba rebbota. Czy ktos sie juz spotkal z podobnym problemem?


(Markonab) #2

A jaka masz temperature karty sprawdz temp grafiki ... moze poprostu sie przegrzewa i to jest powodem resetu akceleratora ...

Nie podkrecales radka ??


(Miniuka) #3

Chyba kolejny problem z nowymi sterownikami

czy na starych nic się nie działo?


(Bcc) #4

Mozliwe lecz watpie, procka niepodkrecalem, chociaz mam na karcie radiator zamiast wiatraczka

restart robi sie po ~2min od wlaczenia gry


(Ronnie 89) #5

Też miałem taki problem ale z Radeonem 9700pro, w sterownikach przełączyłem AGP z x8 na x4 i problem zniknął.


(JNJN) #6

Dodatkowo jak tam zasilacz lub dodatkowe zasilanie karty grafiki.

Zmiana AGP z x 8 na 4 lub AGP x4 na 2 - sterownik karty lub bios.


(sla76) #7

Miałem podobny problem. U mnie brakowało mocy zasilacza. Możesz spróbować podłączyć mocniejszy. Albo spróbuj zmniejszyć taktowanie zegara procesora - będzie pobierał mniej prądu.


(Bcc) #8

Zasilacz takze mam nowy 350W , moze byc za slaby?

gdy ustawie agp x4 to wymaga restartu kompa, po restarcie ustawienia wracaja do standardowych :confused:

moze trzeba cos z pci zmienic takze?

tak wo wyglada u mnie.. ati.jpg


(Ronnie 89) #9

Ja miałem AGP fast write i read na ON, PCI write i read też na ON, jeśli ustawienia wracają to spróbuj w biosie zmienić szybkość AGP na 4x ( ja w biosie nie mogłem zmieniać, nie wiem dlaczego ale zawsze było AUTO). A masz zainstalowane sterowniki do AGP ?


(Bcc) #10

tak mam sterowniki do agp, zamienilem agp w biosie na x4 i nic niestety niepomoglo, jak odpale nfs to po 10min grania komp sie sam restartuje :confused:

chyba wymienie ta karte na gf bo wczesniej z nivida nigdy problemow niemialem