Cześć, mam problem z pewną grą chodzi mi o fifę 18 ponieważ vsync z nią nie działa i nie ma sposobu na ograniczenie fpsów do 60 nawet po zaznaczeniu opcji w ustawieniach fpsy latają od 80 do 120 i cała gra przycina… próbowałem już ograniczyć te fpsy używając rtss i pogrzebałem w ustawieniach amd i nic. Ma ktoś może jakiś pomysł ?
Olać Vsync bo to syf. Gra się może przycinać z innego powodu. Uruchom w tle w czasie grania HWmonitor i dodatkowo jakiś program monitorujący wykorzystanie podzespołów jak MSI Afterburner. Dobry by był z HWmonitor screen, a z gry jakiś filmik 30 sekund z przycinaniem.
Bez względu na to czy używasz AMD czy NVIDII - w sterowniku, a włąściwie w aplikacji do zarządzania sterownikiem karty graficznej masz możliwość wymuszenia synchronizacji pionowej (Vertical Sync, VSync) bez względu na ustawiania wewnątrz danej aplikacji/gry.
Ponadto VSync nie obcina fps do 60. On synchronizuje ilość wyświetlanych klatek z częstotliwością Twojego wyswietlacza. Jeśli nie da rady wyświetlac 60, to wyświetli w 30. Z kolei w górę - następny krok to 120 pod warunkiem, że tyle monitor Ci wyświetli.