Witam! chcialbym sie dowiedzieć (o ile można) w jaki sposob powstał ten vortal i ogolnie kto go prowadzi?? czy może jakaś grupka profesjonalistów komputerowych (mam na mysli ludzi z tytułem MVP itd.) czy może jest to jakas powazna firma która stworzyła ten vortal na potrzeby biznesu???
Franki z tym do Adminów czyli Lisek , Krogulec** , **Cebula z tego co wiem oni to założyli. Potem doszli następni
Teraz są redaktorzy i jeszcze Lazikar , najlepiej zapytaj któregoś z administratorów.
Większość dużych portali są robione przez kilku amatorów, którzy dążą do celu przez kilka lat tak samo było z dp.pl .
Ps. Pisząc amatorzy miałem na myśli osoby prywatne nie mające dużego doświadczenia w tak wielkich projektach.
I bez firmy Xenium Vortal też by nie istniał - ona jest sponsorem.
sponsorów trzeba mieć inaczej wszystko pada
iGreq , nie tyle trzeba, co lepiej mieć, bo zysk z reklam na DP na pewno wystarcza na pokrycie kosztów serwera, nie mówiąc już o domenie.
rss - jeśli nie wiesz, jak to działa dokładnie /ugólnianiasz, są np. różne rodzaje wymiany banerowej itd./, nie wypowiadaj się, wprowadzając w błąd. Proszę o nie domniemywanie.
Do Panów Akira i HarryPotter też to mówię.
Jeśli Admini zechcą, to zajmą jakieś stanowisko w tej sprawie publicznie.
A do Autora tematu kieruję link…
Ehhh Długa historia
Dopiero przyszedłem do domu, więc pozwólcie, że odpiszę później bo chciałbym coś zjeść Z tego co widzę to Cebuli ani Liska nie ma jeszcze online, więc pewnie później dopiero któryś z nas coś skrobnie…
Krogulec to może daj.dajcie sobie czas do grudnia?
akurat na 4 urodziny , możecie napisać artykuł o “perypetiach” i skrywanych od lat tajemnicach (:P) vortalu.
boczi , wiem, na jakich zasadach (kasa itp) działają takie duże serwisy. I ty, i ja wiemy, że reklama na serwisie mającym niemal 22,5 miliona odsłon miesięcznie, reklama nie kosztuje grosze.
Inna sprawa, jakiego potężnego serwera (o łączu nie wspominając) potrzeba dla takiego giganta…
Powtórzę
Nie tylko pieniądze. Tyle powiem.
Z mojej strony EOT
:-({|=
a trzeba przyznać, że wszystko działa znakomicie. Tylko czasem są problemy
Całkiem zachęcająco to wtedy wyglądało
Ehh wtedy to ja jeszcze w majty lałem, nie mówiąc o obsłudze kompa :mrgreen:
To chyba rzeczywiście dobry pomysł Spróbujemy coś takiego przygotować.
Odpowiadając częściowo na pierwszy post - w gronie redakcji i stałych współpracowników są i MVP i np. MCSE ale ze względu na wrodzoną skromność jakoś specjalnie się z tym nie obnosimy
Tymczasowo temat zamykam