W jaki sposób włączyć klasyczne menu?

Witam
Mam windowsa 10 i niestety denerwuje mnie to, że nie mogę włączyć klasycznego menu.
Podaje przykład.

Jak widzicie w tym przypadku sekunda 8 wyskakuje okienko w trybie klasycznym.
Natomiast u mnie to samo okienko wygląda tak:
https://zapodaj.net/12c91ec8a0f1e.jpg.html
Jak widzicie 2 te same windowsy, różne menu.
Proszę o pomoc

Nie jestem ekspertem od Win10, ale to raczej wina innej, nowszej kompilacji systemu Windows 10, gdzie ustawienia są stopniowo ujednolicane, przenoszone do nowego panelu ustawień.

Czyli ?? Ma ktoś rozwiązanie ???

Czyli, że nie ma rozwiązania. Co ci przeszkadza ten wygląd? Chcesz mieć stary wygląd to cofaj się do starszej wersji systemu.

Zainstaluj sobie Classic Shell i będziesz miał menu start jakie zechcesz

To film z premierowej kompilacji, więc nie ma tu nic dziwnego.

Autorowi nie chodzi o menu Start, tylko wygląd okna ustawień w stylu UWP, a nie Win98.
Classic Shell nic tu chyba nie zmieni.

Jakieś sugestie? Chciałbym mieć klasyczne menu, które jak widzimy na filmie jest możliwe w przypadku windows 10. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to ustawić? Instalować classic shell czy nie ??

Rozumiem, że chodzi Ci o wygląd okna. W takim wypadku przyzwyczajaj się do zmian, bo nowoczesny wygląd będzie w coraz większej ilości miejsc. Jak Ci to nie pasuje to wróć do Win7, choć odradzam taki manewr, bo prędzej czy później czeka Cię Win10.

Cofnij się do stanu z przed ostatniej dużej aktualizacji.
To nie są dwa te same systemy, ten na filmiku jest stary, twój najwyraźniej jest aktualny.