W jaki sposób zainstalować sterowniki do mojej karty sieciowej?

Mam sieciówkę Tp Link TL-WN722N. Kiedy coś ściągam z programu utorrent ciągle mnie rozłącza z internetem - samo. Co ciekawe, problem występuję tylko gdy coś ściągam z tego programu. Chciałem więc zainstalować nowe strowniki, ale jak pobrałem to nie ma tam pliku exe…

post-32029-0-33941100-1429302999_thumb.j

Wypakuj sterownik.

W Menadżerze urządzeń kliknij prawym na kartę TP-Link, Aktualizuj oprogramowanie sterownika…, Przeglądaj mój komputer w poszukiwaniu oprogramowania sterownika, wskaż folder gdzie wypakowałeś sterownik i kliknij Dalej.

Można też inaczej.

Po wypakowaniu tych plików z archiwum do jakiegoś folderu klikasz na pliku z rozszerzeniem .inf prawym klawiszem i wybierasz opcję zainstaluj.

Obawiam się jednak że aktualizacja sterowników ci nie pomoże.

Teraz, chcąc odinstalować stare sterowniki mam taki problem.

post-32029-0-32639700-1429362410_thumb.j

Hej,

A próbujesz odinstalować sterowniki czy program do zarządzania kartą WiFi? Wygląda na to, że usiłujesz zrobić to drugie.

Pozdrawiam,

Dimatheus

Zainstalowałem właśnie ten program do zarządzania kartą, ale potem go usunąłem. Zrobiłem Reboot-a, ale gdy chce usunąć sterowniki to mam ten komunikat i za żadne skarby już tego zrobić nie mogę. Szukałem w googlach, niestety, nie znalazłem rozwiązania dla tego konretnego przypadku. Były podobne komunikaty, ale spowodowane przez gry czy też inne programy.

A próbowałeś je odinstalować innym programem ?

np.

http://www.revouninstaller.com/revo_uninstaller_free_download.html

Hej,

A próbowałeś aktualizacji sterownika sposobem, który podał falcon89 albo scripter1?

Pozdrawiam,

Dimatheus