Witam forumowiczów.Obecnie mam internet w Play,niby fajnie,ale nie wykorzystane GB mi przepadają.Gdzie znajdę taki żeby nie wykorzystane GB przechodziły na kolejny miesiąc?Chodzi mi internet mobilny.Wrzucam kartę SIM do modemu i podpinam do laptopa.
Zależy jak masz skonstruowaną umowę z siecią
Zobacz ofertę Plush, może Ci podpasuje. Zależy ile GB zużywasz.
Plus (abonament „elastyczny” z włączoną promocją GIGABANK). Za 30 zł dostajesz 30GB (15GB na miesiąc +15GB w bonusie za doładowanie 30zł) na miesiąc a niewykorzystane dane przechodzą na następny. Ja od marca uzbierałem już 90GB
T-Mobile w wakacje miał bez limitu danych z prędkością 30,60,90Mb/s. Nie wiem czy jeszcze to mają bo mi juz nie potrzebne wiec tak nie sledzę.
W T-Mobile i Orange też mają opcję „przechowaj resztę na dużej” jak doładujesz na czas konto.
@gom1 niby uzbierał 240 GiB w Orange a ja ze 170 GiB.
Ale chodzi o internet LTE domowy, czy mobilny? Bo ten pierwszy to oni mają 1TB za jakieś grosze.
Dajecie radę? 90 GB, to mi schodzi w 3 dni. Film, serial, gierka.youtube, wszystko w HD.
Ja jak na miesiąc mam 30GB to do następnego rozliczenia zostaje mi jeszcze 18-19GB niewykorzystanych danych które przechodzą na kolejny miesiąc. Wszystko zależy do czego używasz ten net. Bo jak nie oglądasz na nim filmów tylko przeglądasz ulubione serwisy to ten limit tak szybko nie ubywa. Bo na przykład mając 12 ulubionych serwisów i wchodząc na nie codziennie nawet kilkanaście razy trzeba pamiętać, że wiele elementów jest już w pamięci cache. Więc to co jest odczytywane z cache nie jest wliczane do limitu. Normalnie jednak na domowym necie miesięcznie zużywam od 240GB do 255GB. A to dla tego, ze na domowym mam Netflixa z którego codziennie korzystam.
Ja cache to mam w RAM, tak więc nie działa to u mnie.oszczędzam swoje M2
Oferta play w ogóle jest mocno okrojona, a zasięg też kiepski. Chyba czas przejść do konkurencji