W jakiej sieci wziąć abonament <50zł ze Smartfonem?

Witam, niedługo kończy mi się umowa z T-mobile, początkowo chciałem przedłużyć z nimi umowę, ale Sony Xperia Tipo za 99zł w abonamencie 49zł, to wg mnie nie najlepsza oferta. Dlatego kieruję pytanie do was, czy może zmienić sieć, a może wgl kupić telefon normalnie i kartę do tego?Może polecicie mi jakiś telefon i oferte abonamentową?

Wymagania względem Telefonu:

Android min. 4.0

Wi-Fi

Procesor: 1GHz

Wymagania względem Taryfy:

100minut/100sms-ów (Wymienne)

250MB internet

<50zł

50 min * 0.29 + 50 SMS * 0.09 zł = 19 zł

18 zł za internet 525MB (500MB pakietu + 25MB przedłuzenie po miesiącu) - czyli 9 zł za miesiac

Tak średnio przewidujesz ok 28 zł za sam abonament porównując od oferty Play na kartę.

Czyli 600 zł (24 miesiące*21 zł różnicy+99 zł za telefon) masz zamiar wydać na Tipo?

http://allegro.pl/telefony-komorkowe-165?buyNew=1&string=xperia+tipo

Z innymi w tak niskim abonamencie będzie podobnie i to praktycznie w każdej sieci.

Do androida 4 lepiej mieć 768MB RAM i 2 rdzeniowy procesor. Czy nie lepiej abyś wziął kartę zamiast abonamentu, ewentualnie niski abonament na rok i kupił telefon osobno?

No właśnie o to pytam:D czy nie lepiej (taniej) mi wziąć telefon za 400-500zł i do tego jakaś oferta na karte?

Jak rozumiem Manta, Krugery, myPhony i inne chińskie wynalazki nie wchodzą w grę.

Za 500 zł z hakiem - Galaxy S2 używany + oferta na kartę. Aktualni znam tylko ofertę Play - wyżej masz rozpiskę. W pozostałych sieciach nie wiem.

Z ciekawostek - Play jest teraz w zasięgu 4 sieci, więc jeśli często siedzisz “w krzakach” to może to być dość ważne.

Interesuje mnie tylko nowy, telefon ale dzięki :smiley: