Mam pytanie, jak w temacie. Korzystam z Windows XP Proffesional.
Gdy wykona się punkt przywracania, następnie odznaczy się tą opcję we Właściwościach Systemu , wszystkie punkty zostają skasowane.
Miałem już przypadek, że gdy deinstalowałem Vista Transformation Pack6.0 , niespodziewanie przywracanie było wyłączone, a po włączeniu zniknęły wszystkie punkty przywracania.
Także chciałbym na przyszłość móc zarchwizować pojedyńczy punkt przywracania i na przykład skopiować go na dyskietkę, lub wypalić na CD. Czy jest taka możliwość?
Punkty przywracania są w folderze System Volume Information
Ale jak masz ustawione na przywracanie systemu to w tym folderze tworzy się mnóstwo plików i nie mam pojęcia czy jak skopiujesz sobie je w inne miejsce, to będziesz w stanie przywrócić system.
Po wykonaniu instrukcji rlk120 , udało mi się wejść do SVI, ale jakimś cudem w dalszym ciągu nie miałem praw do plików MountPointManagerRemoteDatabase i change.log.
Jeśli zaczniesz w nim grzebać volsnap (taki sterownik systemowy uruchamiany przy starcie Windowsa) zauważy zmiany (ma filtr na poziomie systemu plików) i zacznie przeciwdziałać szkodom. Jako że volsnap przeważnie trzyma otwarty uchwyt do plików (na wyłączność) nic Ci się nie uda zrobić. Odrzucenie uchwytu np. za pomocą handle z sysinternals doprowadzi do usunięcia snapshotów. Nic mądrego w SVI nie zrobisz, zapewniam Ciebie.