W jakim miejscu umieścić kawałek kodu php?


(jacko1998) #1

(Drobok) #2

Ten kod możesz umieścić gdziekolwiek. Błąd jest w tym, że twój if zawiera cały form. Więc jeśli loguser nie istnieje to form się nie wyświetla :stuck_out_tongue: Jak byś go ładnie sformatował pod php a nie tylko pod html to byś od razu zauważył.


(etam) #3

Sprawdź czy “if(isset($loguser))” robi to, co myślisz, że robi.

Sprawdź też co się stanie jeżeli w zmiennej login znajdzie się coś takiego:

'; drop table users; --

http://www.php.net/manual/en/mysqli.rea … string.php


(jacko1998) #4

Zastosowałem się do Twoich wytycznych i co ? i kupa znów. Wyświetla się to damo tylko dodatkowo formularz. Ale css i kodowanie się nie dodało…


(kostek135) #5

Pokaż kod po zastosowaniu wytycznych. Znając życie zrobiłeś to nie tak jak drobok powiedział.


(Drobok) #6

Zacznijmy od tego, że nie podałeś nic. Ja doradziłem ci co poprawić w kodzie by działał :stuck_out_tongue:

Jako, że nie podałeś w poście nic o css, nic o tym gdzie chcesz by to było. Nie wywróżę ci co konkretnie chcesz z tym zrobić, jak wygląda źródło strony do którego chcesz dodać.

Zakładając że to osobna podstrona (masz head itd) jeśli style.css jest w tym samym folderze to powinno być ok. Pewnie tam masz błąd (np błędny selektor dla form’a)

Reasumując, twój kod zawiera form i div więc ciężko od niego wymagać by wyświetlało się coś więcej :stuck_out_tongue: