W stacji nie ma dysku. Wloz dysk do stacji

Zaczyna pojawiac sie taki blad. Nie wiem bardzo o co chodzi. Moglby ktos pomoc? Szukalem w google i nie znalazlem rozwiazania.

Ten błąd pojawia się sam od siebie czy po włożeniu nośnika do napędu?

Czy ten komunikat pokazuje się przy otwieraniu jakiegoś programu, przeglądarki może.

zrób tak:start-mój komputer-klik prawym na stacje dysków-właściwości-nagrywanie.Sprawdź czy zaznaczony jest właściwy dysk a następnie zmniejsz szybkość nagrywania/jeżeli nie pomoże to jeszcze bardziej zmniejsz szybkość/Mnie zawsze to skutkuje.

Pojawia sie po wgraniu sie komputera.

Zmniejszylem predkosc

Skoro zaraz po uruchomieniu to po prostu masz w autostarcie jakiś program, który odwołuje się do napędu, ale nie znajduje płyty którą żąda. Stąd ten komunikat.

Zoptymalizuj autostart, usuwając zbędne programy z niego (narzędziem msconfig lub CCleaner), to powinno pomóc. Jeśli nie wiesz co wyłączyć, a co zostawić pokaż nam całą liste, pomożemy.

Oczywiście liczę, że system jest czysty, bez wirusów bo to też może być drugorzędną przyczyną.

Wlasnie przeskanowalem drugi raz.

Heh dziwne troche ale jak wczesniej skanowalem kompa to nic nie wykrylo. Jednak teraz jest ok wirus usuniety i nic sie nie pojawia.