W10-nie aktywuje PRO, rozpoznaje jako Home

Komputer stacjonarny, nie wiem, czy dobrze rozumiem ale z komunikatu MS wynika,
że jeśli klucz jest do home to musiałbym kolejny raz stawiać W10 teraz w wersji home.

No tak.

Reasumując, mądry Polak po szkodzie :frowning: ale nauka nie pójdzie w las :wink: .

Z tymi kluczami to za nimi nie trafisz, każda firma ma inaczej . Kupiłem “poleasingowy” Dell Precision i wpisałem klucz z nalepki. Wbił się z automatu win 10 Pro, Nic nie miałem do gadania.
Pewnie Toschiba, LG czy Samsung mają różne umowy z MS. A my maluczcy mało o tym wiemy.

Biednemu wiatr w oczy :(, ile było zapowiedzi rządzących, że internet za darmo, podstawowy system (home) za darmo itd., TV za darmo … psy szczekają a karawana dalej …
Na marginesie - dlaczego otrzymuję na maila powiadomienie tylko o niektórych odpowiedziach w tym temacie, nie trafiają do spamu, niechcianej poczty, po prostu ich nie ma :frowning:

Nie wiem czy dobrze doradzę bo może być trochę pracy.Ja testowałem ta metodę na swoim komputerze;zainstalowałem oryginalną siódemkę wpisując nr.z naklejki,wrzuciłem ściągniętego Windowsa ze strony MS i dałem aktualizuj to było jeszcze na wersji 1809 więc nie wiem jak by to teraz działało,przy starcie nie podawałem klucza przyjął bez problemu z siódemki i tak jest do dziś.Gdzieś mam też taki programik z Homa do pro! Tylko mówię czas ucieka i pewne programy przestają działać.