Na Susa 10 nie mogę zainstalować dobrych sterowników do Planeta WL-8303.
1 Wydaje mi się, że próbowaem zainstalować wszystkie, jednak konsola wyrzuca komunikat, że sterownik, czyli NET8108 jest Valid.
Kolejne pytanie, czy jak instaluję stery do XP, 2k, Me… i wszystkie mają jednakową nazwę, czyli NET8108, to one się nadinstalują/zastąpią wzajemnie, czy te kolejne niby się instalują (bo tak mówi konsola), a po prawdzie to nie (wiem, że to wbrew logice, ale kto pyta nie blądzi)
2 Czy jest opcja, żeby sieciówka widziala moją sić bez sterowników. Bo taka sytuacja ma miejsce u mnie.
Co miałęś na myśli to prawda że o linuxie to akórat mało wiem ale sterowniki z windows nie chodzą przecież na Linuxie chyba że jakoś tam przez emulator WINE czy cos ale z założenie nie chodzą
No może i macie racje ale z tego co słyszałem to przeważnie sterowniki z winxp nie działają wcale na linuxie albo działają ale nie tak jak powinny i najlepiej ściągnąć w wersji na linuxa.
Niestety, ale nie do wszystkich kart tego typu są sterowniki dla Linuksa (podziękowania dla producentów) i czasami trzeba skorzystaćz tych przeznaczonych dla jedynego słusznego OSa i co ciekawsze, działają.