WarRock - pokaz slajdów ;f / strasznie "wyje" komputer


(Fedoslaw) #1

Witam.

Mój problem polega na tym że podczas grania zaczyna mi ciąć gre. Dajmy na to że przez 5 min grania laguje się 1 min.

Poprostu to wyglada tak jakbym miał z 5 fps'ów.

Win niedawno po instalce.

Komp

nvidia 7300gt

2gb ram

procek dwurdzeniowy 3,2gHz

SP2

Drugi problem to taki że bardzo głośno chodzi mi komputer.

Gdy odkurze go w środku przez jakiś moment chodzi cicho i potem znowu wyje.

Czy to wina zasilacza / wentylatorów ?

Czy może wina złego chłodzenia ? Mam tylko podstawowe w procku i na karcie graf. ;/(tak podejrzewam że to chłodzenie)

Proszę o szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam Karol :slight_smile:


(niezDarek) #2

podaj najlepiej temperatury podzespołów

oraz napięcia pokazane w programie Everest


(Fedoslaw) #3

A mozesz powiedziec jak to zrobic ?


(niezDarek) #4

pobierasz program Everest z:

http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... +5.01.1700

instalujesz, wybierasz opcje Czujnik w programie i podaj na forum wartości napięć i temperatury


(Berialsowa123) #5

Ściągnij i zainstaluj program everest, tam kliknij na komputer->czujnik i wyświetlą się temperatury.

up - nie zauważyłem posta :wink:


(Fedoslaw) #6

beztytuundp.jpg


(Ctr) #7

wina chłodzenia procka. Dokładnie (najlepiej sprężonym powietrzem) wyczyść budę, i nasmaruj procesor pastą termoprzewodzącą.

-- Dodane 26.05.2009 (Wt) 17:40 --

http://www.allegro.pl/item642627838_arc ... dzaca.html


(Methylz) #8

http://www.aac.com.pl/revoltec-thermal- ... p-616.html

ta lepsza i tańsza


(Fedoslaw) #9

A problem z zacinaniem gry też zniknie ?


(Ctr) #10

tak


(Fedoslaw) #11

A no i dziękuje ślicznie :slight_smile:

Już pasta zamówiona.

Jak przyjdzie zrobię i napisze czy hula :slight_smile:

-- Dodane 31.05.2009 (N) 15:49 --

Elegancko. Dziękuje za pomoc :slight_smile: