Jak na moje cena zbyt wygórowana przy tej konfiguracji. Przy tej cenie przydałby się jeszcze dodatkowy HDD przynajmniej o wielkości 1TB na magazyn. Ale wiadomo, to rodzina ROG więc dopłacasz również za znaczek na obudowie i markę.
Najlepiej wrzucić 500GB SSD dać 8GB RAM ( jak znam życie jeszcze w single!!!) do 1660TI, fakt karta laptopowa wiec pewnie bliżej jej do desktopowej 1660 czy 1650Super, ale nadal szukałbym 16 GB RAM i z dyskiem HDD dodatkowym 1 TB. SSD na system i jedną czy dwie ulubione gry w okolicach 240 starczy. 5 i tak bedzie wymagało HDD, czy dasz 240, czy 480.
Nie jest to zły laptop. Seria ROG jest stawiana na średniej półce i jest ceniona wśród laptopowych graczy. Musisz jednak liczyć się z tym, że do tej ceny będziesz musiał (raczej w bliższej niż dalszej przyszłości) dołożyć drugą kość 8 GB RAM plus HDD z minimum 1TB. Wierz mi - jeżeli instalujesz na laptopie tak jak ja gry to 512 GB szybko stopnieje. Ja w tej chwili mam łączny magazyn w swoim laptopie 1,2 TB i od sierpnia mam już zapisane 60% tej pojemności. Dlatego może warto rozejrzeć się na jakieś promocji czy w tej cenie nie spotka się podobnego laptopa ale z dodatkowym HDD lub z 16 GB RAM. Gdyby ten laptop w tej cenie miał 16 GB RAM lub dodatkowy dysk HDD to poleciłbym ci go z czystym sercem. Tak mam pewny dysonans. Jeżeli jednak nie przeraża cię po kupnie przymus szybkiej rozbudowy tego laptopa to możesz go kupować. Z wydajności na pewno będziesz zadowolony.
8GB RAM i drugi dysk SSD 2,5", który jest szybszy od HDD można w przyszłości dokupić. Można też dokupić słuchawki i myszkę. Legion zarówno w wersji 15-sto jak i 17-sto calowej jest jak najbardziej dobrym wyborem.
Alternatywnie Omen z matrycą IPS 17,3" 144Hz w wersji z 16GB RAM. Opcjonalnie w najdroższej wersji z dwoma dyskami SSD M.2 PCIe 512GB + 480GB Sata i Windows-em w cenie.