Ok nie zamykając jeszcze tematu dam znać po złożeniu jak się sprawy mają, pozdrawiam.
A i jeszcze 1 pytanie bo kolega polecił morele, a czy słyszałeś o incydencie dot. Morele? Kradzież 350k haseł do kont, jak to sie ma do zakupów?
Spoko, tylko nie składaj nic z “2 rdzenie 4 wątki” (G…intele lub Athlon) z tą kartą, więcej: gołe 4 rdzenie, to jej może być za mało. Tak z 4/8 bym minimalnie widział Cóż, dane mogą wyciec, to się zawsze zdażą. Po takiej wtopie chyba zaostrzą bezpieczeństwo, do następnego razu (dlatego nigdy nie podpinaj np. karty do konta sklepowego, ja wolę przelew;p). Ogólnie, to wszystkie sklepy są tak samo niebezpieczne, jak ktoś się uprze, to ukradnie. To nie NASA.
Miałeś konto na morele w czasie ataku? Stawiam że nie więc cię to nie dotyczy bo nie mieli żadnych twoich danych. Nie ma co się więcej na tym rozwodzić.
NASA też kiedyś oberwalo
A co do tego zakupu to @panicagaming przygotował mi dobra ofertę : https://www.morele.net/inventory/info/aa0b05d3/
Co do konta na morele to miałem przed I w czasie ataku, ale tak jak kolega wyżej nie używałem karty tylko przelewy online, ew blikiem.
Moje hasło też ukradli. Czekam aż mi zamówią nowego kompa
Więc tak, kupiłem tego ryzena 2600, ram patriota 2x4gb 3000, MSI b450, I gtx 1070 od Gigabyte, dołożyłem do interesu i zakupiłem dysk ssd m. 2 256gb od plextora, wszystko świetnie zamknelo się w granicach 2,900-3000 zł. Planuję dokupić jeszcze ssd na sata dla plików, a w przyszłości rozszerzyć ram do 16gb.
Temat wyczerpany, miło że aż taka aktywność tu była, która mi pomogła, dzięki za pomoc.
Sprawdzam wiedźmin za jakas godzinke wyślę wydajność i parametry
Podziel się wrażeniami i osiągami przy danej konfiguracji w miarę możliwości.
Dobra po testach w sumie 1 gry, Wiedźmin 3, automatycznie ustawione parametry, miałem stałe 60 fps. Może 2-3x zdażyło się że skoczyło do 50-57, ale to nic takiego, tym bardziej, że przestawiłem ze starego kompa, intel quad duo 4x2.66mhz, 4gb 600 mhz coś takiego, gtx 750ti, gdzie miałem max 25 fps (tak wgl to to była norma mojego grania w gry, 25-30fps, a więc jeśli takie spadki do 50 fps raz może 2 na całe godziny grania, mają być to nie jest to problem, ale wracając do wrażeń.
Tutaj spec kompa:
Karta graficzna: GeForce GTX 1070
Procesor: AMD Ryzen 5 2600 Six-Core Processor
Pamięć: 3000Mhz (2x4GB) 8 GB RAM (użyteczne 7.95 GB RAM)
Bieżąca rozdzielczość: 1920 x 1080, 60Hz
Dysk: Plextor 256Gb M.2 PCIe Gen3 x4 NVMe 2280 M9Pe(G)
Parametrów nie będę podawał, natomiast dam wam linka do filmu, w którym to prezentuje się ta jednostka, na końcu filmu są pokazane przeze mnie opcje grafiki i postprocesorów. Dodam, że to są ustawienia ustawione przez system, nic nie zmieniałem.
Inne ustawienia automatycznie przez nVidia experience ustawione na Uber dają ten sam efekt 60fps.
w ustawieniach nagrywania nie ustawiałem wszystkiego na full co widać teraz na filmie, więc sorry.
nagrywane w nvidii, więc fps nie widać, ale obserwowałem je cały czas, i miałem cały czas 60-61 fps, ze wspomnianym wcześniej przypadkiem 2-3x urywki fps (nie na tym filmie).
zapłaciłem jakieś 2900 jak wspomniałem wyżej, komputer sam składałem, bez żadnych problemów,
chyba tyle, dzięki za pomoc szczególnie @panicagaming za przedstawienie zestawu.
No i gitara, niech służy długo.
Dzięki