Warto się szarpnąć na xiaomi 9?

zastanawiam się nad zakupem nowego smartfona z około 6 giga RAM’u i nie wiem czy warto wydawać około 1300 na Xiaomi 9 , może ma ktoś i opowie o największych wadach (subiektywnie) , bo o zaletach to mogę sobie sam w materiałach reklamowych poczytać …
czy może jest coś innego z 6-stką RAM’u co warto rozważyć w podobnej cenie …?

Po co?
Jeżeli chcesz dzwonić i przeglądać Internet, to połowa tego wystarczy.
Jeżeli chcesz grać, to powinna zainteresować czułość ekranu, temperatury, wydajność procka i grafiki…

Same cyferki “6 GIGA RAM” jest tym samym czym reklama dla idiotów: "“Laptop Intel, grafika nvidia 2 GB, dysk 500!”

Największą wadą jest brak wejścia na słuchawki (jack). Poza tym same plusy, więc jeśli brak jacka Ci nie przeszkadza to bierz śmiało.

Alternatywa? Np. Note 8 Pro, też ma 6GB RAM. Jest tańszy od Mi 9, bo ma gorszy ekran (nie jest to amoled).

Można wziąć pod uwagę realme X2.

… a no “po to” , by po raz pierwszy nie zmieniać smartfon’a po około 5-ciu miesiącach , a tak co by posłużył jako wół roboczy “do wszystkiego” przez długi czas , może kilka lat … a nie chcę na to wydawać więcej kasy … 1300 PLNów to maksimum ! … więc w tej kwocie , to wszystkie “bebechy” są dla mnie ważne , zwłaszcza płynność działania i jak najdłużej aktualizacje …

Mi 9 to super telefon ale gdzie ty go widziałeś za 1300zł ?

kupuję z hurtowni na zniżkę dla pracowników , gwarancja PL , wszystkie smartfony tak kupuję , ale to , że nie lubię przepłacać i zawsze kupuję smartfony w dobrej cenie , to inny temat …
chcę usłyszeć jak najwięcej o minusach tego fona , by samemu rozważyć czy warto to w ogóle brać , a chętnie rozważę inne propozycje z podobnymi bebechami , które mogły by służyć “przez lata” …