Od dłuższego czasu zastanawiam się czy zainwestowac w ta myszkę, szczegóły na dole. Chodiz mi o to czy naprawdę jest tak komfortowa w długim używaniu na codzien, nie boli ręka itp??
Miałem MX Anyfing 2s i teraz Apple myszka do mac mini na BT i po długim używaniu boli reka, dłoń głównie. Warto? Ktoś moze ma to się wypowie jak długo trzyma akumulator w niej?
No i weź się nie wkurz. Znowu aluzja, ze mam sprzet Apple. Naprawdę człowieku zejdź ze mnie i znajdź sobie ofiare inną do gnębienia tutaj bo to już naprawdę przechodzi pojercie. Płaci ci ktoś za to czy aż tak cię to prowokowanie i gnebienie podnieca? To moze do psychiatry idź jak tak pobudza cię prowokacja i gnębienie innych bo to nie zbyt normalne.
Mam podobną: Vertical Delux M618, używam parę lat. Ten model ma odczepianą dolną część, jeżeli jest doczepiona nie trzesz dłonią po blacie. Są wersje przewodowe, bezprzewodowe, laserowe, z czytnikiem linii papilarnych.
Ma dwa dodatkowe programowalne przyciski a u góry do zmiany DPI.
Trzeba się przyzwyczaić przez parę godzin, później bardzo wygodna, nadgarstek nie boli, ręka odpoczywa. Jak weźmiesz po niej zwykłą mysz to wydaje się że ręka jest wykręcona nienaturalnie.
@CezarJuliusz " Seria Naos, Avior i Castor to nie są myszy vertykalne"!
Ktoś zadał pytanie, a ludzie wrzucają jakieś śmieszki, memy albo jakieś dziwne odzywki. Niech lepiej już idzie na Elektrodę zapytać, jak tutaj takie towarzystwo siedzi…
LOGITECH MX VERTICAL też używałem, gorszy uchwyt, trzeba mieć dłuższe palce, brak doczepianej podstawki (używam), cichsze, delikatniejsze przyciski, lepsze wykonanie widać że to klasa wyżej, wersja bezprzewodowa cięższa i jest bezwładność, droższa 4x
Przede wszystkim zadbaj o odpowiednią pozycję przy biurku, bo inaczej żadna myszka ci nie pomoże.
No i polecam wybrać się do lekarza z tymi bólami dłoni, bo to jest dziwne. Może masz jakieś zmiany w śródręczu np. początki przykurczu Dupuytrena, albo coś jeszcze innego. Gdyby bolał nadgarstek to byłby bardziej typowy objaw.