Warunek wielokrotnego wyboru - jak dodać tytuł?


(adam749) #1

Jak dodać tytuł strony jak się ją ma zincludowaną treść??

Chodzi mi to to że we wszystkich zakładkach jest taki sam tytuł, a chciałbym żeby na każdej był inny.

Jakby ktoś nie skojarzył o czym mówię to: viewtopic.php?f=18&t=314491

Dzięki!


(Marcins2009) #2

Dodaj skrypt w miejscu tytułu np

if id=ps 

tutul=Photoshop

If id=kon

tutul=Kontakt

echo tytul

to tylko schematyczny przykład ale możesz użyć też funkcji switch A masz gotowca :

<?php

switch ($_GET['id']){   

case "home":

        $tytul="News";

        break;

    case "ps":

       $tytul="Adobe Photoshop";

        break;

		}

		echo $tytul;

 ?>

(adam749) #3

OK dzięki a można to jakoś inaczej zapisać, że jak mam coś takiego:

<? switch ($_GET['id']){ default: include ("inc/main.php"); break; case omnie; include ("inc/omnie.php"); $tytul="O Mnie"; break; case zaint; include ("inc/zainteresowania.php"); break; case hardware; include ("inc/hardware.php"); break; case oferta; include ("inc/oferta.php"); break; case linki; include ("inc/linki.php"); break; case jawsieci; include ("inc/jawsieci.php"); break; case znajomi; include ("inc/znajomi.php"); break; case galeria; include ("inc/galeria.php"); break; case sprzet; include ("inc/sprzet.php"); break; case photoshop; include ("inc/photoshop.php"); break; case kontakt; include ("inc/kontakt.php"); break; case zmiany; include ("inc/zmiany.php"); break; case ksiega; include ("inc/ksiega.php"); break; case portfolio; include ("inc/portfolio.php"); break; //poradniki case porady; include ("poradniki.php"); break; case Alfabetyczny_spis_programow_w_menu_start; include ("inc/porad/alfabet_menu_start.php"); break; case defragmentacja; include ("inc/porad/defrag.php"); break; case integracja_sterownikow_trybu_tekstowego_w_programie_nLite; include ("inc/porad/integracja.php"); break; case naprawianie_funkcji_autostart; include ("inc/porad/autorun.php"); break; case optymizacja; include ("inc/porad/opt.php"); break; case pulpit; include ("inc/porad/pulpit.php"); break; case boot; include ("inc/porad/boot_from.php"); break; case autologon; include ("inc/porad/autologon.php"); break; case instal_XP; include ("inc/porad/instalxp.php"); break; case prawa_admina; include ("inc/porad/admin.php"); break; case konsola; include ("inc/porad/konsola.php"); break; case autorunoff; include ("inc/porad/autorun_off.php"); break; case ukrytefoldery; include ("inc/porad/ukryte_foldery.php"); break; case sendto; include ("inc/porad/sendto.php"); break; //end poradniki } ?>
[/code]

To jakoś w tym zapisać tytuł, a w

napisać jakiś odnośnik do tego??

Bo przy dodawaniu kolejnych podstron będę zapominać żeby jeszcze dopisać tam tytuł, a jak by tak było to odrazu bym zapisał tą funkcje ?id= i tytuł.


(Marcins2009) #4

Zrób plik w którym będziesz pisał

inc.php

switch ($_GET['id']){

   default:

   $plik="inc/main.php";

   break;


   case omnie;

   $plik="inc/omnie.php";

   $tytul="O Mnie";

   break;

}

później tam gdzie ma być strona wyświetlona to

include ("inc.php");

include ($plik);

a tam gdzie tytul

include ($inc.php);

echo $tytul;

Rozumiesz ???


(adam749) #5

Dzięki!


(Marcins2009) #6

Niema za co :smiley: