Witam! Nadal szukam jakiegoś telefonu dla siebie do 400zł i przeglądając allegro natknąłem się na SPV. Nigdy wcześniej nie słyszałem o tej marce telefonów komórkowych dlatego moja wiedza o nich jest zerowa. Dlatego założyłem ten wątek. Co sądzicie o SPV? W czym taki telefon może być lepszy od np. SE k800i czy Nokii N73? Dzięki za odp.
Aha… przypomnę może że szukam telefonu z czytelnym wyświetlaczem abym mógł korzystać z internetu i w miarę dobrym aparatem >2mpx.
Również posiadam SPV, i jest to już drugi mój telefon tej firmy. Wcześniej miałem M3000 a teraz M3100. Firma jest bardzo dobra, dokładniej jest to marka HTC, a SPV to wersje dla Orange, tak jak MDA dla ery/T-Mobile.
Miałem spv i byłem dość zadowolony jednak jak dla mnie był za funkcjonalny więc wróciłem do Sagem MyX6-2
SPV ma windows’a więc DŁUGO się włączał i wyłączał. Nieco za duże rozmiary, trochę za małe klawisze, zupełnie niepotrzebny w takim modelu aparat. Sagem okazał się znacznei lepszym wyborem - to mój ulubiony telefon a neiwiele gorszy od spv w zastosowaniach domowych.
HTC robi dobre fony… za 400zł może wyłapiesz M3000 bo to dobry fon… wgrasz ROM-a najlepszego do użycia palców i już no i najpotrzebniejsze programy no i gry
HTC często są dotykowe, mają WM (jak jest 5 można zrobić upgrade do 6…) ogólnie nie ma tu nic do gadania K800i, możesz porównać HTC M3000 do Noki N73 bo one mają system… no i WM nie jest taki zły tylko nie można ładować za dużo aplikacji i trzeba je zamykać a nie minimalizować… wiele nieobeznanych tego nie wie i powstają opinie że telefon muli gdy z dostępnych np. 40mb ram jest zapełnione 38mb…