Czesc mam problem slyszalem ze c75 odtwarza pliki w formacie .wav jednak jak sopiuje na telefon dzownek w takim formacie wyskakuje mi blad “odtwarzanie nieudane” co mam zrobic pomocy
a pliki wav nie sa przypadkiem za duze … ??
a 79 kb to zaduzo ?
a skąd masz ten plik, spróbuj jakiś inny.
pliki sam konwertuje i probowalem jzu wiele plikow wysylac
Złączono Posta : 23.03.2006 (Czw) 17:14
aha tak samo mi sie nieziemsko przycinaja gry 3d nie wiem co sie dzieje
niekiedy nie moge wejs do zadnego folderu w “moje” czyli zdjecia dzwieki etc. Dochodzi tez to ze niekiedy jak ogldam np zdjecia to nie moge zmieniac zdjec na podgladzie( zmieniac zdjec dzojstikiem) poniewaz pisze ze jakis blad jest
Z tego co piszesz powinienes oddac fona do serwisu , ale sprubuj jeszcze sciagnac program Easy CD-Da Extractor. Jest platny ale na 30dni trial.
Na poczatek daj Audio file Format Converter , pozniej na dole ustaw :
.Wav Standard
8-Bit Mono 8,000Hz
pozniej przenies plik ktory chcesz przekonwertowac tam gdzie masz czerwony napis i daj Convert files mozesz jednoczesnie duzo plikow konwertowac.
Nie wiem czy to i tak pojdzie , ale mozliwe ze poprostu jak sam konwertowales to ustawiales za duzo Hz.
8 bit i 8 Hz to baaardzo mała jakość… Ja robie dzwonki o jakości 65kbps/16Hz przeciętnie 30 sekund waży ok. 200Kb. Takie właśnie dzwonki odtwarza ten telefonik, oczywiście 8 Hz też odpali ale nie muszę chyba mówić że taki dzwonek słychać o wiele wiele gorzej… Najlepszy program do przerabiania na właśnie taką jakość to Sox_Gui. Wrzuce Ci go na jakiś serwer jak chcesz… I broń boże NIE ODDAWAJ GO DO SERWISU TEN TELEFON TAK MA, ZE ODTWARZA DZWONKI TYLKO W TAKIEJ JAKOŚCI (65kbps/16Hz).
widać ,że znawców tu nie ma więc zapraszam na forum o siemensach x75 series
tam mozecie zadawać swoje pytania.
djmouse Myslalem ze takie dzwonki odtwarza co napisalem powyrzej Moj blad
Bylbym wdzieczny za ten programik domsylam sir rowniez ze nie odtworzy mi kawalka 1.5 min ?
aha i jeszcze jakis programik zeby ciac mp3.
pzdr
Tak spoko tylko szkoda mi 3 zeta za dostep do forum
jak masz jakies wavy z tamtad to spakuj i wrzuc na FTp
I każdy chce zrobić własne dzwonki a nie czekać na czyjąś łaskę aż ktoś mi zrobi wymarzony dzwonek. Tutaj macie program bo przetwarzania na Wav 65/16kHz:
Sox_Gui: http://www.filegone.com/p1pn
Oczywiście, żeby miało to jakikolwiek sens polecam przerabiać kawałki o długości max 30 sekund, wtedy zajmują one ok. 200-250KB.
A co do tych znawców to nie znajdziecie porady jak to zrobić, znawcy jakoś nie chcą podzielić się radą. Jeśli będziecie mieli problemy z przetwarzaniem dzwonków napiszcie, zrobie jakiś “poradnik” ilustrowany :]