Ważne! Kamery DVR czasami przestają nagrywać

Witam.

W firmie posiada monitoring, jednak od momentu wymiany karty DVR na nowszą, kamery przestały działać poprawnie.

Problem:

Monitoring działa normalnie, aż w końcu przestaje nagrywać i tak od paru godzin, do paru dni, po czym znów nagrywa. Obraz z kamer w trybie “live” jest wyświetlany prawidłowo, niezaleznie czy nagrywają czy nie. Co ciekawsze, program do odtwarzania zapisu pokazuje na osi czasu, że z każdej godziny jest 10-40 minut zapis, jednak w rzeczywistości jest to tylko 1 klatka z danej godziny. Jako, że jest to klep, gdzie kradzieże zdarzają się prawie codziennie, sprawny monitoring jest potrzebny.

Sprzęt:

Procesor: AMD Sempron 2600+ (1.6 GHz)

RAM: 192 MB SDRAM

Karta grafiki: MSI Radeon XPRESS 200 Series (zintegrowana)

Płyta główna MSI, modelu nie wyświetla EVEREST, jeśli będzie potrzebna to ściągnę obudowę i poszukam nadruku na niej.

Karta DVR: http://allegro.pl/show_item.php?item=1528099367 (poprzednia Techwell 6800)

Oprogramowanie:

Windows XP SP3

Sterowniki grafiki najnowsze od ATI

Sterowniki karty DVR dołączone z kartą na płycie (screeny w linku powyżej, niestety nie udało mi się znaleźć jakiejkolwiek nazwy programu, lub producenta)

Inne informacje:

Dzwoniłem do sprzedawcy, stwierdził ze karta jest sprawna, bo jakby była zepsuta, nie nagrywała by wcale. Oprogramowanie jest w porządku, bo zainstalowane na innym komputerze działa poprawnie. Sterowniki są najnowsze, wirusów brak (problem wystąpił zaraz po zainstalowaniu systemu na nowo, nawet przed podłączeniem do sieci)

Kamery nagrywają w kodeku H.264, zmiana na MPEG-4 nie pomaga. Bardzo prosze o pomoc, bo ponosze duże straty przez brak ciągłego monitoringu… :confused:

W tłumaczeniu na polski napisał Ci: “spadaj na drzewo”

Niech sprzedawca udowodni na swoim komputerze, że karta działa prawidłowo, lub to Ty sprawdź na innym.

Piszesz, że problem wystąpił zaraz po zainstalowaniu systemu na nowo… Co było powodem reinstalacji? Jaki to system? Jakiego softu używasz do rejestrowania obrazu z kamer? Czemu wymieniłeś kartę DVR na inną? I jeszcze jedno pytanie: system monitoringu tworzyłeś sam czy zleciłeś jakiejś firmie?

:roll:

Cedar - Gdyby karta była uszkodzona, nie nagrywałaby wcale, a ona nagrywa przykładowo 4-5 dni, poczym przestaje, po jakimś czasie znowu nagrywa. A obraz przekazuje do komputera ciągle.

SilberPunkt - Stara karta spaliła się, przez co uszkodził się system (nie wiem jakim cudem, ale system przestał działać razem ze spaleniem karty). Poprzednio był ten sam system. Softu do rejestracji używam dołączonego na płycie do kamery, niestety nie znalazłem ani producenta ani nazwy, wszystko co wiem na temat tego softu to opis na allegro. Dodam, że poprzednio używałem tego samego softu. Cały system monitoringu tworzyła firma specjalizująca się w tym, ja jedynie samodzielnie wymieniłem kartę po spaleniu.