Kupiłem domenę i hosting na home.pl . Chciałbym docelowo by po wpisaniu adresu mojej strony www nie wczytywał się plik index (nie mam strony gotowej) a zamiast tego pobierał się lub wyświetlał w przeglądarce plik PDF (z portfolio). Najlepsze byłoby pobieranie. Tylko zrobić to w ten sposób by antywirusy nie zgłaszały fałszywych alarmów itp. Jak to najlepiej rozegrać?
Rekonfiguracja serwera www, albo przekierowanie do pliku pdf w pliku index.
Domyślam się :D. Problem w tym że nie wiem jak zrobić takie przekierowanie (w pliku index). Najlepiej bym spróbował z tą rekonfoiguracją serwera www, tylko nie wiem nawet jak szukac pomocy na ten temat (jakie słowa kluczowe wpisać, jak się profesjonalnie nazywa czynnosć którą chcę wykonać)
EDIT: znalazłem coś takiego: https://pomoc.home.pl/baza-wiedzy/inne-przydatne-funkcje-w-pliku-htaccess próbować przez HTACCESS to robić? Przyznam się nigdy tego nie edytowałem (nie miałem potzreby)
Jeśli hosting home to ja nie pomogę.
Przekierowanie w index zależy od tego czy chcesz to zrobić w js (przeglądarce) czy np php (na serwerze) - lub innym języku który masz na serwerze. W ogóle nic nie wiadomo o tym czym dysponujesz na hostingu. Zakładając najbardziej uniwersalną opcję, czyli przekierowanie w JS to można to zrobić np tak:
A jeszcze lepiej zrobić to po prostu w html: