[webmajster]Jak uzywać tego programu, jak robic podstrony


(Sosekadmin) #1

Mam prosbe ale zanim o niej powiem chce cos powiedziec na wstep. Duzo osob mowi ze cos tam jest proste i ze nie trzeba mi tlumaczenia krok po kroku ale jesli chcecie wiedziec mam narazie 13 lat i nie rozumiem czasami jakichs slow i wyjasnien.

Ok teraz o co chodzi. Mam zrobiony szablon w adobe photoshop i tne go w imageReady zapisuje jako plik htnl. potrzebuje go edytowac czyli dodac hierlacza itp i jak chce zaznaczyc napis to mi wtedy nie dziala i nie moge do niego dac hiperłącz ( zapomnialem powiedziec ze uzywam FrontPage'a). jesli ktos moze powiedziec mi dlaczego to prosze o wyjasnienie a jak ktos zna lepszy program do edytowania szablonow to tez prosze o ,linki itp.

A i jeszcze jedno ja sobie pobralem pare miesiecy temu szablon tez roboiny w adobe photoshop i moglem go edytować.


(Kutar 0) #2

FronPage to zdecydowanie za skomplikowany program jak na początek. Daj sobie z nim spokój. Daje olbrzymie mozliwości, ale trzeba się nim umieć obsłużyć. Na początek proponuje Webmajstra. Bardzo prosty w obsłudze edytor WYSIWYG


(Sosekadmin) #3

Tak ale tego szablony nie moge otworzyc w webmajstrze pisze mi ze są nie dozwolone znaki lub spacja.


(boczi) #4

Sosek proszę poprawić temat na konkretny, obrazujący problem, a także poprawić wiadomość - na Forum używamy polskich znaków w pisowni; używając opcji Zmień.


(Sosekadmin) #5

Ok tamten problem mam już z głowy, teraz jest nowy, Mam kłopot z ustawieniem hiperłącza. Potrzebuje stworzyc takie hiperłącze by nie podkreślało mi tego hiperłącza ani nie zmieniało koloru. i jeszcze jedno jak ustawiam hiperłącze to tez nie wyswietla mi sie strona taka jaka chce tylko najpierw miejsce w dysku c gdzie znajduje sie strona główna i na koncu adres tej strony.