właśnie nie ma
Ale wtedy gdzie podłączyć taką przedłużkę ?
Tym białym końcem do przewodu pasującego kształtem i mającego cztery takie mini-gniazdka w swojej obudowie. Sprawdź u siebie czy masz wolną taką wtyczkę na wiązce przewodów.
Tak, chyba tak, o wiele dobrze widzę. Pomylić się nie możesz, bo przedłużka do innej wtyczki nie wejdzie.
Tak! Trochę się dziwię, że brak Ci wtyczki zasilającej dyski SATA, bo nowoczesne zasilacze zawsze ją mają, no ale może masz jakiś starszy model zasilacza? A może niedobrze sprawdziłeś?
Mój zasilacz to chieftec eco 600w , nigdzie nie zauważyłem oto takiej wtyczki
Nie znam tego zasilacza, ale toż to jest nowoczesny zasilacz! Ma 6 złącz SATA!!!
Może ktoś inny Ci pomoże?
Chyba tak? Słabo widzę te czarne fotki, ale według specyfikacji powinieneś mieć aż 6 takich wtyczek. Ich szczelina ma na jednym końcu taki tzw. klucz, czyli zagięcie o 90 stopni. Łatwo poznać.
tak , jest ich 6 to raczej będzie to
Tak, to jest to. Poszukaj, kilka takich powinno być (po 2-3 na przewód). Zwróć uwagę, że złącze jest niesymetryczne, wpinaj tak, aby pasowało.
Właśnie to jest minus , że jest niesymetryczne
Czemu to jest minus?
Jest minusem , ponieważ np.tam gdzie mam umiejscowione miejsce na dysk ssd , przewód z wtyczką może się okazać za krótki , ale postaram się to zrobić , komputer właśnie nie dawno wrócił z serwisu ( zepsuty zasilacz był) to panowie z serwisu właśnie pospinali te kable , raczej będzie do zrobienia
1/ u Ciebie ogólnie jakoś kretyńsko są poprowadzone np. kabeli SATA - ale nie widać całej obudowy i powodu takiego prowadzenia kabli,
2/ no bez jaj, do drugiego pokoju musisz te przewody prowadzić?
Haha no nie , wszystko do zrobienia
w moim poprzednim zasilaczu (corsair vs 450) było bardzo fajnie zrobione , bo wtyczka od SATA była na samym końcu przewodu
I tutaj będzie taka wtyczka. Powinno ich być kilka na całek długości przewodu. Pewnie masz gdzieś spięte kable za płytą główną i dlatego nie możesz nić znaleźć.