Wersja 32 instaluje się a 64 nie?


(lukas2307) #1

Witam chiciał bym zainstalować u siebie windows 8

Straciłem juz 3 płyty DVD gdyż myślałem że to źle nagrane płyty, ale zawsze się to powtarza ;/

Gdy wkładam płyte i zaczyna się rozruch pojawia się logo... potem gdy ładowanie literki stają się kolorowe i trudno odczytać co jest napisane,

Pomóżcie :frowning:


(przemekKK) #2

Napisz jaką masz kartę graficzną i monitor.


(lukas2307) #3

A wiecie co sprawdziłem i przy wersji 32 bitowej wszystko jest ok tylko jak chcę 64 bit zainstalować to jest nie dobrze ;/

-- Dodane 16.09.2012 (N) 21:30 --

Jak by się wszystko źle wczytywało litery są porozwalane jakieś kolorowe kreski no masakra.... a jak instaluje windows 8 32 to wszystko ok


(pawcio1212) #4

a ile masz ramu

bo jeśli nie masz 4GB to się nie opłaca instalować

a pobierałeś od nowa obraz ??


(lukas2307) #5

Tak chyba ze 4 obrazy pobrałem mam 4 GB


(pawcio1212) #6

ja mam pomysł ale to zabawa w kotka i myszkę

zainstalować system windows i z poziomu jego zainstalować win8 x64


(lukas2307) #7

hm próbowałem tak z windows 7 64

i instalacja przechodzi dobrze po czym jest pierwszy restart i pierwsze literki instalacyjne które dokańczaja instalacje i też jest ten problem.


(pawcio1212) #8

sprawdź pamięć ram

http://www.dobreprogramy.pl/Memtest86,P ... 12492.html


(lukas2307) #9

Nikt mi jeszcze nie pomógł :frowning:

Może ja dla lepszego obrazu pokaże wam foto jak wygląda instalacji przy próbie widnows 8 64-bit

I powtarzam jeszcze raz przy instalacji windows 8 32-bit czegoś takiego nie ma, instalacja przebiega pomyślnie..

http://naforum.zapodaj.net/bdd1f7a521fc.jpg.html


(pawcio1212) #10

nie wiem co z tym jest albo uszkodzony ram,procesor albo karta graficzna


(lukas2307) #11

To jest raczej nie mozliwe gdyż ja korzystam teraz z windows 7 64-bit i wszystko sie spisuje bez zarzutów więc nic nie jest uszkodzone..


(pawcio1212) #12

wygląda na kartę grafiki

błędne sterowniki są ładowane i dlatego tak się dzieje


(lukas2307) #13

Jak to naprawić? coś w BIOSIE ustawić czy cus?


(manieKMP) #14

Jeśli błędne sterowniki są ładowane, to problem leży w instalce "okienek", być może te w 64-bitowej wersji są niedopracowane lub karta nie jest obsługiwana.


(lukas2307) #15

Próbowałem instalować Windows 8 64bit na maszynie wirtualnej i wszystko śmigało na mojej karcie..

to co ja moge z tym zrobić?? nie po to kupiłem windows 8 aby leżał na półce :frowning:


(manieKMP) #16

Może w sieci da się -już- znaleźć jakieś informacje o wsparciu Twojej karty graficznej przez Win8 64bit, albo zgłosić się trzeba do supportu ms w tej sprawie.

PS. Nie jestem pewny, ale możliwe, że przy wirtualizacji wykorzystywane są sterowniki "nadrzędne" do grafiki, czyli te które posiada/ma zainstalowane komputer/system "matka".


(lukas2307) #17

no ale jak mam to znalesć? troche tam juz szukałem i nikt nie miał takiego problemu ;/

Mój brat właśnie przyniósł swojego laptopa i u niega na instalce wszystko jest ok z wyświetlaniem ;/


(pawcio1212) #18

myślałem że maszyna virtualna emuluje kartę graficzną i potrzebuje innych sterowników dla clienta i dlatego jest wszystko dobrze

a instalator na komputerze albo źle wykrywa sterowniki i blednę ląduje przez co są problemy

jeżęli nie zależy ci na danych(możesz je przenieść na inny dysk/ komputer to

http://www.it.wortale.net/304-Automatyc ... -bity.html

chociaż głowy dać nie mogę że się uda bezbłędnie zainstalować


(lukas2307) #19

i Co ma mi to dać?


(pawcio1212) #20

automatyczna instalacja windwosa