Cześć w czwartek (cztery dni temu) o godzinie 19 wyskoczyło mi powiadomienie na facebooku, że muszę dokonać weryfikacji zdjęciowej i mam przesłać jakieś gdzie widać moją twarz. I takie też wysłałam. Od tego czasu nie ma żadnej rekacji, mail’a, powiadomienia czy odblokowanie zdjęcia. Jak długo muszę czekać? Czy może moje konto jest już nie do odzyskania?
Może złe zdjęcia wysłałaś.
Nie sądzę bo na każdym wyglądam prawie tak samo :D, ale nawet jeśli to co teraz? Nie da się dosłać innego.
I zła kategoria, raczej nie mamy żadnej pod takie problemy z witrynami (hostingowa i webmastering odpada).
To gdzie to dać? Bo nie wiem co mam zrobić, a naprawdę potrzebuje pomocy. Może jakieś inne forum.
Poczekaj do 48 godzin, pewnie dziennie weryfikują z tysiące ludzi i jak nie jest to skomputeryzowane to się może rozciągać w czasie.
Czekam już około 82 godziny. I z tego co przeczytałam to wszystkim zajmują się boty dlatego to zdjęcie ma być rzeczywiście podobne do profilowego.
Na drugi dzień powinno zostać zweryfikowane zdjęcie, a przynajmniej w dziesięciu moich przypadkach weryfikowano je na drugi dzień. Jaka pojawia się informacja po zalogowaniu na facebooka?
“Nie możesz teraz skorzystać z Facebooka
Sprawdzamy przesłane przez Ciebie zdjęcie.
Stale czuwamy nad Twoim bezpieczeństwem. Do tego czasu nie będziesz mieć możliwości korzystania z Facebooka.”
Wczoraj wieczorem mialam dokladnie to samo co Zuzia_jankowska.
Jak dlugo moge czekac na odblokowanie konta.
Różnie.
Serwer facebooka jest jak ten ślepy i kulawy.
Minelo 5 dni, a facebook dalej nie zweryfikowal mojego zdjecia. Nie moglam wejsc drzwiami, weszlam oknem.
Nagraj poradnik na YouTube jak omijasz ich zmyślną weryfikacje (i pamiętaj potem o dopisaniu, że lukę załatali), tylko drugie konto raczej nikogo nie zainteresuje i będzie hejt i łapki w dół.