Wewnętrzny tuner TV i Windows XP Professional x64

Witam

Niedługo planuję przesiadkę na Windows XP Professional x64. Nie dawno popsuł mi się tuner TV w komputerze. Chciałbym teraz kupić nowy, ale taki, który posiadałby sterowniki do Windows XP Professional x64. Czy ktoś z Was zna rozwiązanie?

a co teraz masz?? z Proffesional nie opłaca się przechodzić na 64-Bit Editon bo mogą tam nie działać sterowniki do twoich urządzeń, np. modemu do neo firmy Sagem i niektóre programy

Teraz mam Windows 2000 Professional ale z innymi urządzeniami nie ma problemu bo całego kompa będę zmieniał. Tylko ze znalezieniem tunera mam problem. Trafiłem na produkt firmy Sapphire z chipsetem ATI THEATRE 550 Pro ale niestety ani jednego dobrego słowa na innych forach o nium nie przeczytałem więc odpada. Chcę przejść na Windows XP 64 bo gdy wyjdzie Vista to ja nie mam ochoty aby sprzet kupiony za ciężko zarobione pieniądze połowę wydajności tracił na sam system.

na 64-Bit Editon mogą nie działać niektóre programy i np. modem Sagema do Neostrady

Nie mam podłączonego modemu neostrady do komputera tylko rozdzieliłem ją na cały dom routerem Linksys WAG54GS. A to że coś może nie działać to dotyczy głównie aplikacji 16bitowych. Ja pracuję głównie w Corel DRAW i Flashu, a kupiłem te programy w najnowszych wersjach więc będą się bujały. Wiem już że mój skaner Canon CanoScan 3200F nie pójdzie ale podłączę go do laptopa ze zwykłym XPkiem. Canon ma w d… klientów i mimo że skaner nie ma jescze nawet roku to już nie będzie o niego sterownika do Windows XP 64. Oczywiście producent zaleca kupno nowego, tylko że żaden nie ma sterów do XP 64 o czym już nie wspomina. A nuż głupi klient kupi nowy skaner. A później już niech się sam martwi. “Po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się”.