Witam.Mam problem: kupa gier na dysku do samsunga d600,lecz nie mogę ich wgrać-jak to zrobić?Mile widziana pomoc.Z góry mówię, że googla przeszukałem i cały czas szukam,ale nie mogę znaleźć.Thx za rady 8)
A przez co wgrywasz przez USB ( :?: ) jeśli tak to nie wrzucaj ich do folderu gry tylko do innych i powino zadziałać .
Właśnie o to chodzi że nie działa-wgrywam do folderu “others” i jest komunikat o nieobsługiwanym formacie pliku,a do folderu “gry” to nawet nie mogę wgrywać choćbym chciał.Konkretniej ten folder nazywa się JAVA i tam mam gry…
OPIS AUTORSTWA MOJEGO KUMPLA - JAK WGRYWAĆ GRY JAVA NA D600
- Instalujesz softick
-wyskoczy Ci komunikat że nie ma jednego pliku .dll - olewosz i naciskosz OK
-potem wybierosz Use USB port in exlusive mode
-klikosz next, next
Jak sie uruchomi program i wyskoczy jakis komunikat (ze nie ma deelelki) to klikej cancel
- W telefonie ustaw: Menu->Aplikacje (lub Dodatki w zaleznosci od firmwaru telefonu)->JAVA->Opcje->Ustawienia sieci.
W polu APN wpisz internet. Login i Haslo zostaw puste.
- Potem włącz bluetooth w laciu i w blue solei podłącz go przez port szeregowy i ZAPAMIĘTEJ NUMER PORTU NA KTÓRYM
POŁĄCZY TELEFON
- Uruchom program SoftickPPP (chyba że som sie uruchomi) i kliknij prawym na ikone programu w trayu,
wejdz w: Settings->Bluetooth/Serial i zaznacz COM na którym bluetooth podłączył Ci telefon przez port szeregowy,
potem naciskosz OK
Aha i nie wiem co to jest i o co z tym łazi ale kliknij prawym na ikona softick, wybierz register i w takie kratki
co tam sa wpisz: 380A-017K-2EJF-2SEF
- Klikosz prawym na ikona softick w trayu i wybierosz Activate PPP. Wyskoczy Ci komunikat ze nie ma .dll a Ty
naciskosz Cancel. Powinien Ci zniknąć czerwony X na ikonie a jak na nia najedziesz to powinno sie pokazywac
- Potem na telefonie wpisujesz kod:
standardowo to jest #*536963# ale u mie (i u Ciebie chyba tyz) to jest #*666666#
powinno sie pokozac Serial JAVA others disabled. Naciskosz C na laciu.
- Uruchamiosz Samsung java uploader (jak sie pokoże okno to naciś odblokuj),
naciskosz Add i wybierosz plik .jad z programu
(jesli mosz ino .jar to odpalosz JADmaker i poprostu przeciągosz .jar na te szare
pole JadMakera a łon Ci robi .jad)
W Samsung Java Uploader wciepuj jedna aplikacja na roz bo ino jedna Ci wciepnie.
- na telefonie wpisujesz (standardowo #*5737425#) u nos #*0#
wchodzisz w 1 PPP UP, wybierosz bluetooth
Naciskosz 2 Szeregowe pobieranie danych. Jak żeś wszystko dobrze zrobil powinno sie zaczac pobierac
- jak chcesz wgrac coś jeszcze to w samsung java uploader otwierosz plik .jad, w telefonie wpisujesz kod #*0#
ale tym razem nie wybierosz juz PPP UP (bo Ci sie tefon restartnie) ino od razu szeregowe pobieranie danych
- jak skonczysz pobierać to na klawiaturze telefonu wpisz #*536961# pokoze sie
naciskosz C
potem wyłanczosz wszystkie programy (prawym na softick PPP i wybierosz Shutdown PPP, potem zamykosz reszta,
na koncu rozłanczosz bluetooth
- Dobra tera jak mosz wszystko zainstalowane i chcesz cos wgrac to robisz po kolei:
PUNKT 3 (ale juz nie musisz pamietać portu)
PUNKT 5
PUNKT 6
PUNKT 7
PUNKT 8, 9, 10
Jak Ci coś nie bydzie nagle chciało śmigać przy wciepywaniu to najlepi wyłącz wszystko JAK W PUNKCIE 10
a potem przejdz do punktu 11
Witam posiadam D600e. mam pytanie zrobiłem krok po kroku do ostatniego Szeregowe pobieranie danych, pokazał sie ekran jakby chciał pobierać i za każdym razem wyłącza się telefon?? za pomocą kabla przesyłam.
Co może być powodem???
Dziękuje i pozdrawiam
Złączono Posta : 12.09.2007 (Sro) 10:43
Czy mógłbym cię prosić o pomoc w zdobyciu klucza do softickappp bo po 15 dniach przestał działać
Bardzo proszę o pomoc
mam d600 i używam blutotha przy punkcie 4 nic mi sie w okienku nie wyswietla, co jest?
szukam klucza (hasła) do tego programu