Wgrywanie gier na samsung d600

Witam.Mam problem: kupa gier na dysku do samsunga d600,lecz nie mogę ich wgrać-jak to zrobić?Mile widziana pomoc.Z góry mówię, że googla przeszukałem i cały czas szukam,ale nie mogę znaleźć.Thx za rady 8)

A przez co wgrywasz przez USB ( :?: ) jeśli tak to nie wrzucaj ich do folderu gry tylko do innych i powino zadziałać .

Właśnie o to chodzi że nie działa-wgrywam do folderu “others” i jest komunikat o nieobsługiwanym formacie pliku,a do folderu “gry” to nawet nie mogę wgrywać choćbym chciał.Konkretniej ten folder nazywa się JAVA i tam mam gry…

OPIS AUTORSTWA MOJEGO KUMPLA - JAK WGRYWAĆ GRY JAVA NA D600

1. Instalujesz softick

-wyskoczy Ci komunikat że nie ma jednego pliku .dll - olewosz i naciskosz OK

-potem wybierosz Use USB port in exlusive mode

-klikosz next, next

Jak sie uruchomi program i wyskoczy jakis komunikat (ze nie ma deelelki) to klikej cancel

1. W telefonie ustaw: Menu->Aplikacje (lub Dodatki w zaleznosci od firmwaru telefonu)->JAVA->Opcje->Ustawienia sieci.

W polu APN wpisz internet. Login i Haslo zostaw puste.

1. Potem włącz bluetooth w laciu i w blue solei podłącz go przez port szeregowy i ZAPAMIĘTEJ NUMER PORTU NA KTÓRYM

POŁĄCZY TELEFON

1. Uruchom program SoftickPPP (chyba że som sie uruchomi) i kliknij prawym na ikone programu w trayu,

wejdz w: Settings->Bluetooth/Serial i zaznacz COM na którym bluetooth podłączył Ci telefon przez port szeregowy,

potem naciskosz OK

Aha i nie wiem co to jest i o co z tym łazi :wink: ale kliknij prawym na ikona softick, wybierz register i w takie kratki

co tam sa wpisz: 380A-017K-2EJF-2SEF :stuck_out_tongue:

1. Klikosz prawym na ikona softick w trayu i wybierosz Activate PPP. Wyskoczy Ci komunikat ze nie ma .dll a Ty

naciskosz Cancel. Powinien Ci zniknąć czerwony X na ikonie a jak na nia najedziesz to powinno sie pokazywac

| Softick PPP: 1 device(s) connected |

| PPP is enabled |

|____________________________________|

1. Potem na telefonie wpisujesz kod:

standardowo to jest #*536963# ale u mie (i u Ciebie chyba tyz) to jest #*666666#

powinno sie pokozac Serial JAVA others disabled. Naciskosz C na laciu.

1. Uruchamiosz Samsung java uploader (jak sie pokoże okno to naciś odblokuj),

naciskosz Add i wybierosz plik .jad z programu

(jesli mosz ino .jar to odpalosz JADmaker i poprostu przeciągosz .jar na te szare

pole JadMakera a łon Ci robi .jad)

W Samsung Java Uploader wciepuj jedna aplikacja na roz bo ino jedna Ci wciepnie.

1. na telefonie wpisujesz (standardowo #*5737425#) u nos #*0#

wchodzisz w 1 PPP UP, wybierosz bluetooth

Naciskosz 2 Szeregowe pobieranie danych. Jak żeś wszystko dobrze zrobil powinno sie zaczac pobierac

1. jak chcesz wgrac coś jeszcze to w samsung java uploader otwierosz plik .jad, w telefonie wpisujesz kod #*0#

ale tym razem nie wybierosz juz PPP UP (bo Ci sie tefon restartnie) ino od razu szeregowe pobieranie danych

1. jak skonczysz pobierać to na klawiaturze telefonu wpisz #*536961# pokoze sie

| WAPSAR enable |

| HTTP disable |

|_________________|

naciskosz C

potem wyłanczosz wszystkie programy (prawym na softick PPP i wybierosz Shutdown PPP, potem zamykosz reszta,

na koncu rozłanczosz bluetooth

1. Dobra tera jak mosz wszystko zainstalowane i chcesz cos wgrac to robisz po kolei:

PUNKT 3 (ale juz nie musisz pamietać portu)

PUNKT 5

PUNKT 6

PUNKT 7

PUNKT 8, 9, 10

Jak Ci coś nie bydzie nagle chciało śmigać przy wciepywaniu to najlepi wyłącz wszystko JAK W PUNKCIE 10

a potem przejdz do punktu 11

Witam posiadam D600e. mam pytanie zrobiłem krok po kroku do ostatniego Szeregowe pobieranie danych, pokazał sie ekran jakby chciał pobierać i za każdym razem wyłącza się telefon?? za pomocą kabla przesyłam.

Co może być powodem???

Dziękuje i pozdrawiam

Złączono Posta : 12.09.2007 (Sro) 10:43

Czy mógłbym cię prosić o pomoc w zdobyciu klucza do softickappp bo po 15 dniach przestał działać :frowning:

Bardzo proszę o pomoc

mam d600 i używam blutotha przy punkcie 4 nic mi sie w okienku nie wyswietla, co jest?

szukam klucza (hasła) do tego programu