Witam!
Mam pytanie: czy jest możliwe wgranie pliku do aplikacji “Pliki” prrzez USB? Chodzi mi o zakładkę “Na moim iPhonie” w aplikacji “Pliki” na iOS. Mam zainstalowany program 3uTools: (30) 3uTools 2.55 - dobreprogramy
…i tam jest opcja “uDisk”. Pozwala ona niby na import pliku, ale ten plik nie pojawia się w tym eksploratorze plików jakim jest “Pliki”.
Wiem, da się wgrać przez iCloud’a, ale jak się ma film o rozmiarze 1,6 GB i upload na poziomie 3 mb/s, to aż szkoda gadać.
Pytam tak, bo robię filmiki na moim kanale YouTube i przydałoby mi się to.
No niby utworzyłem zasób i co? Wpisałem adres iP komputera w oknie logowania się do serwera. Teraz prosi mnie o login i hasło. Te same, co do komputera wpisać? Jaki login, jeśli w systemie mam konto Microsoft? Wpisałem swój adres E-Mail oraz hasło i nic. Błąd.
Konto Guest jest w Win10 domyślnie wyłączone ze względów bezpieczeństwa, więc operujesz na nazwie użytkownika dla kont lokalnych, a dla kont online: MicrosoftAccount\me@email.com
Dodaj w zaawansowanych uprawnieniach katalogu, który udostępniasz pełną kontrolę dla twojego adresu e-mail i ewentualnie dla wszystkich. (to samo z poziomu ustawień udostępniania zasobu)
W sumie mniej problemów sprawia zrobienie jakiegoś konta lokalnego, przypisanie uprawnień i wtedy bez problemu można się zalogować zestawem użytkownik/hasło.
Hindisoft lubi w tym zakresie mieszać