WhatsApp nie chce wysłać filmu

Dlaczego WhatsUp nie chce wysłać jednego filmu? Film ma 7,2MB i nie mogę go przesłać. Nawet gdy skopiowałem na inny telefon(poprzez komputer) WhatsUp odmawia przesłania go. Co ciekawe inne filmy idą bez problemu, nawet te większe. Tylko ten jeden jedyny opiera się. Próbowałem go skasować i ponownie skopiować i dalej nic.

Może niewspierany format pliku lub kodek wideo?

Film jest w formacie *MP4, tak jak wszystkie pozostałe, które WhatsUp pozwala wysyłać. Film można odtworzyć na wszystkich smartfonach(3) ale z żadnego z nich nie można tego filmu wysłać. Swoją drogą format chyba nie ma znaczenia bo WhatsUp wysyła każdy plik niezależnie od formatu(*TXT, *JPG, *PDF i inne). Jedyne ograniczenie to chyba tylko objętość pliku o ile mi wiadomo to 100 MB(ale mogę się mylić).

:point_down:

WhatsApp

OK. Błędnie napisałem. Tytuł poprawiony.

MP4 to tylko kontener, istotny jest kodek. Widocznie aplikacja próbuje go w jakiś sposób przekodować/zinterpretować i nie jest w stanie - stąd błąd. Pewnie jak skompresujesz do zipa lub zmienisz rozszerzenie na takie które nie jest powiązane to niczym to będzie ok. W razie czego spróbuj przekodować film jakimś serwisem online typu „mp4 to webm” i zobacz czy w nowym formacie też są problemy.