Wi-FI raz działa a raz nie

Witam. Mam taki problem, moje Wi-Fi raz działa a raz nie. Nie znam się na tych tematach kompletnie, więc bardzo proszę o pomoc. Mam internet od Netii, bezprzewodowy. Kiedy włączam powiedzmy grę, komunikator lub po prostu przeglądarkę internet bardzo mocno zwalnia, a czasem nawet nie działa. Mam nieaktywowanego windowsa 10. Może problem tkwi w tym nieaktywowanym Windowsie, może też z kartą sieciową jest coś nie tak.
Czasami, w niektóre dni internet działa normalnie, a czasem, tak jak dziś jest klapa, nie mogę przeglądać swobodnie np. YouTube’a, grać w gry itp. itd. Próbuję restartować komputer, ale to zazwyczaj nie pomaga. Z góry dziękuję za wysiłek i pomoc :slight_smile:

Windows 10 oryginalny? Posiadasz klucz i licencję oraz dowód zakupu systemu?

Windows 10 Pro, jest oryginalny. Natomiast nie mogę aktywować windowsa, muszę kupić licencję i wprowadzić klucz. Jest to system który dostałem od kolegi, na płytce.

Jak nie posiadasz klucza do windows to i tak go nie aktywujesz, nie chodzi o oryginalność płyty
a oryginalność klucza.

Klucz Windows to licencja. Zapomocą klucza ją potwierdzamy.

Nie mnie to tłumacz, resztę zostawiam bez komentarzy, to należy do moderracji i adminów.

Dobra, rozumiem.

To podaj specyfikację sprzętu w obudowie.

Kolega prosi o pomoc z wifi a Wy wyjeżdżacie o tym, czy ma oryginalnego Windowsa, czy też nie i temat ciągnie się.

Wybacz ale sam przyznał że system jest nie aktywowany.

Bo piratom nie pomagamy. Regulamin forum sie kłania.

Jeśli system nie jest jeszcze aktywowany to nie oznacza od razu, że jest piratem. Zdaje się, że ma 30 dni na “przetestowanie” Windowsa nim kupi klucz.