Wi fi w laptopie Fujitsu siemens Amilo 3540 PI


(Diablos5555) #1

Witam , mam oto taki problem , zainstalowałem sterowniki do tej karty wi fi , są na pewno dobre bo wcześniej było ok , a teraz gdy zainstalowałem nie mam monitorka z boku , czyli tak jakby mi nie wykrywało wi fi , nie wiem co jest przyczyną.

Mam Windows XP. Proszę pomóżcie mi. Próbowałem przeinstalowywać i dalej to samo.

Aha i jeszcze jedno jak patrze w menadżerze urządzeń to pokazuje mi inne urządzenia i są dwa znaki zapytania przy kontroler magistrali zarządzania systemem

i kontroler sieci. Jak to naprawić??

Znacie jakieś sterowniki do tego czy coś??


(system) #2

Twój laptop nie jest już przeznaczony dla starego Windows'a XP. Zastosuj Vistę albo Windows'a 7. Fujitsu nie wspiera Windows'a XP dla Twojego laptopa. Trudno będzie o sterowniki.


(Diablos5555) #3

Umiesz czytać , pisałem , że wcześniej było ok , tzn. że jak miałem windowsa XP tego samego co teraz to mi wszystko działało , a teraz nie działa. Już rozumiesz??


(nezu) #4

A upewniłeś się, że twoja karta WiFi jest włączona? Proponuję Fn+F1 i zobacz czy to coś zmieni. To, że jest w laptopie nie musi wcale oznaczać, że domyślenie jest włączona.


(Diablos5555) #5

Tak sprawdzałem jest włączona , wszystko jest.


(ak6) #6

Brak sterowników dla chipsetu i karty sieciowej.

Podaj identyfikator sprzętu.

Znajdziesz go w menadżerze urządzeń. Klikni prawym myszy na znaku zapytania w menadżerze urządzeń i wybierz właściwości. Potem zakładka "szczegóły" i w polu "Właściwości" wybierz "identyfikator sprzętu"

Następnie to samo dla drugiego wykrzyknika.

podaj te identyfikatory (nie pomyl się przy przepisywaniu a najlepiej je skopiuj). Wygląda on mniej więcej tak:

PCI\VEN_14E4&DEV_170C&SUBSYS_01F11028&REV_02


(Diablos5555) #7

PCI\VEN_8086&DEV_2930&SUBSYS_11371734&REV_03\3&11583659&0&FB

PCI\VEN_8086&DEV_4232&SUBSYS_12018086&REV_00\4&B04CCE1&0&00E1

proszę bardzo skopiowałem , mam nadzieje , że pomożesz


(ak6) #8

Najpierw zainstaluj ten sterownik

następnie ten.


(Diablos5555) #9

Ten drugi sterownik nie działa , jest napisane , że jest za nowy na ten system operacyjny , znasz jakiś inny pod XP?


(ak6) #10

W takim razie spróbujten sterownik

Jak nie zadziała to pisz. Poszukamy dalej.


(Diablos5555) #11

Te nie działają , nie da się ich zainstalować , daj inne.


(ak6) #12

Problem jest w tym, że Fujitsu nie wspiera już Win XP. Jakiś sterownik ci wcześniej podpasował i musimy go znaleźć.

No to próbujemy dalej:

http://support.ts.fujitsu.com/Download/ ... k%205100MC

Zaznacz: "I have read and agree to the terms and conditions."

i pobierz.


(Diablos5555) #13

dzięki za chęci i pomoc tak wgl. właśnie pobieram.

-- Dodane 09.10.2011 (N) 23:12 --

Pobrałem , zainstalowałem i jest ten monitorek , ale przekreślony , mam włączone WI FI , może zrestartować laptopa?


(ak6) #14

Zrestartuj. Sprawdź czy wszędzie gdzie się da czy masz włączoną kartę (menadżer urządzeń, przełącznik na obudowie, w panelu sterowania i połączeniach sieciowych - czy jak to się tam nazywało w XP)

Pokaż jeszcze screen z menadżera urządzeń.


(Diablos5555) #15

Już nie trzeba. Wszystko działa , bardzo Ci dziękuję za pomoc , naprawdę widać , że Ci się chce , mam nadzieję , że jeżeli będę miał jeszcze jakiś problem to mogę pisać do Ciebie na PW. Dzięki wielkie jeszcze raz.


(ak6) #16

Nie ma sprawy.

Na PW raczej nie pomagam. Po to jest forum, żeby inni mogli korzystać z naszych porad w podobnych przypadkach.

Pozdrawiam...

A, no i pochwal się jak sobie z tym poradziłeś? :slight_smile: (tak dla potomnych)


(larko) #17

I kto by pomyślał ze po tylu latach temat sie przyda. Dziękuje :slight_smile: