Wiarygodne portale hardware'rowe

Witam! Bardzo dużo czasu(praktycznie codziennie;]) poświęcam na czytanie artykułów z portali o tematyce typu hardware. Bardzo często właśnie spotykam wierne kopie ;] artykułów, które czytałem dosłownie przed chwilą na innym portalu ;] i moje pytanie do was brzmi jaki portal według was jest najbardziej rzetelny i prawdziwy w tworzeniu swoich artykułów i jakie są wasze ulubione portale które lubicie przeglądać? Ja oglądam dużo m.in: 4press, purePC, HardPC, TechWorks, Overclock, pimpmycomp, benchmark, PCfoster, SoftPC czy PCunited

Pc Lab zdecydowanie, gęsto i tłusto oraz amerykańska edycja Tomshardware. W Polsce czasami jeszcze rzucę okiem na Benchmark.pl , ale moim zdaniem obniżają poziom. To już nie to samo co kiedyś. Lubię także zajrzeć do niemieckiego Heise.de (bardzo profesjonalny)

Nie ma wiarygodnego portalu. Każdy jest “sponsorowany” stale czy na jedną reckę patrz benchmark.pl (właścicielem jest komputronik) - Gigabyte, egielda.com.pl - Nvidia. Wiarygodnie jest wtedy gdy ten sam produkt otrzyma podobne noty w różnych serwisach w różnych krajach czyli np. karty na GPU 8800GT, procesory Intela Core.