Wiatrak nie chodzi


(Salamandra7) #1

witam wszystkich ,moze ktos mi podpowie co moglo byc przyczyna usterki w moim kompie????otoz komp sobie "chodzil" po pewnym czasie podchodze i jakas dziwna cisza ,ruszam myszka bo byl czarny ekran bo mam nastawione na 1 godzine,a tu nic :frowning: nie slysze wiatrakow! !!


(rafales) #2

ile czeka艂as az si臋 "obudzi" ??

Mo偶e poprostu zapad艂 w 艣pi膮czk臋 a ty juz od razu panikujesz...jak zostawisz kompa na d艂u偶szy czas (w twoim przypadku 1 h) to ma prawo si臋 u艣pi膰 (nie dzia艂a praktycznie nic tylko cichutko rz臋zi)

Nie dzia艂a艂 w og贸le czy jak to bylo...troszk臋 szczeg贸艂贸w


(Gutek) #3

Nie wiadomo do ko艅ca o co tobie chodzi. Wcale wiatrak ju偶 nie chodzi, czy po pewnym czasie si臋 zatrzymuje?


(JNJN) #4

Sprawd藕 wszystko dok艂adnie.

Zdejmij obudow臋 i zobacz na wentylatory czy si臋 kr臋c膮.

Je艣li komp nie ma obci膮偶enia,a zale偶y to od wentylator贸w i ustawie艅 - wentylatory mog膮 zmniejszy膰 pr臋dko艣膰 obrotow膮 lub w og贸le si臋 wy艂膮czy膰.

Sprawd偶 r贸wnie偶 ustawienia czasu wy艂膮cze艅 urz膮dze艅 w Opcjach zasilania zak艂adka schematy zasilania (dyski twarde daj na Nigdy ).

Lub komp si臋 typowo zawiesi艂.


(McDracullo) #5

Jaki Athlon? Mo偶e ma opcje C'n'Q kt贸ra zwolni艂a wentylatry (lub je wy艂膮czy艂a).

Sprz臋t mo偶e si臋 wy艂膮czy艂.

Moim zdaniem najbardziej prawdopodobne. :wink:


(Salamandra7) #6

palila sie tylko zielona dioda w obudowie ,wiatraki nie chodzily wogole ,czarny ekran i nic wiecej CISZA! poprostu,wylaczylam z sieci odczekalam chwile i wlaczylam ponownie ,system zaladowal!nie wiem co teraz robic ?poniewaz boje sie ze moze cos z zasilaczem lub plyta glowna albo juz sama nie wiem :frowning: mam uzywac ten komp czy lepiej zaniesc do serwisu????komp sie nie zawiesil ,byla cisza i nie mozna bylo go wylaczyc trzeba bylo z sieci ,dopiero pomoglo.dzieki za pomoc :oops:


(JNJN) #7

Jak si臋 jeszcze raz to powt贸rzy serwis - masz w ko艅cu gwarancj臋 i niech sprawdz膮.


(Salamandra7) #8

no i znowu to samo! !!


(McDracullo) #9

Jaki zasilacz?

Sprawd藕 pami臋ci Memtestem.