Wideo na stronie głównej

W tej chwili na głównej stronie DP naliczyłem się pięciu odtwarzaczy z filmami… Jeśli ktoś do tego nie ma wyłączonych reklam i korzysta sobie z laptopa, to po wejściu na główną wiatrak zawrzeszczy tak głośno, że wprawi w irytację sąsiadów…

Proponuję ukrywać te wideo w dalszej części wpisów, pod linkiem „Czytaj dalej”. To nic nowatorskiego, a aktualnie przeglądanie DP jest co najmniej irytujące.

No ale przecież nie musisz je włączać więc w czym problem ja wchodzę i nie przeszkadza to .

Czego nie muszę włączać? Pięć flashowych odtwarzaczy ładuje się bezwzględnie, do tego reklamy. Może na desktopie tego nie czuć, ale na laptopie tak, i to bardzo.

Wyłącz Flash Playera, wtedy i reklamy nie będą ci straszne :slight_smile:

Osobiście nie odczułem problemu, widocznie problem leży po twojej stronie, a również nie blokuję reklam, ani treści flash.

Pozdrawiam!

To tylko obejście, a nie rozwiązanie problemu.

nie wiem jakiego masz laptopa ale mój 5-cio letni Vaio 1,8 GHz i 2 Gb ram ani na chwile nie zwiększa obrotów wiatraka :slight_smile:

Dodam że używam Visty w połączeniu z Firefoxem a i reklamy również mam włączone :slight_smile:

Ech… skoro laptop jest pięcioletni to przecież nic dziwnego.

przeszkadza to pobierz opere i zaznacz w ustawieniach “wtyczki na żądanie” wtedy nic się nie załaduje przed kliknięciem w dany element

rozwiązałeś ten problem w jakiś konkretny sposób?

Na szybko coś takiego:

.newsContent iframe { content: attr(src); }

Nie blokuje odtwarzacza wortalowego, ale on akurat mi nie przeszkadza. Ale migruję z jednej przeglądarki na inną, więc fajniejszego rozwiązania na razie nie mam. Niestety, ale redakcja – jak to ma w swoim zwyczaju – zupełnie ignoruje takie zgłoszenia.

Dodane 12.01.2012 (Cz) 21:23

Aktualnie na głównej jest siedem odtwarzaczy wideo. Xyrcon przeszła już samą siebie – dodaje dwa klipy do jednego newsa. Czy ktoś w ogóle weryfikuje te newsy?