Więcej FPS

Mój Komputer:

Typ komputera: Wieloprocesorowy komputer PC z interfejsem ACPI

system operacyjny: XP

typ procesora: DualCore Intel Pentium e5200, 2500 MHz (12.5 x 200)

nazwa plyty glownej: MSI p6NGM-L (MS-7366) (2 PCI, 1PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

nVIDIA nForce 7050-610i 256 MB

monitor: LG w1934 [19’’ LCD] (184522284)

Zasilacz:

Allied, NO: AI-8400BTX

ATX 400W Switching Power Supply

Ram:

1.93 GB Ram

Co zmienić na jakie ? Aby wyciagac jak najwiecej FPS’ów w grze Counter Strike!

Co ile doda FPS?

Dokupić kartę graficzną. Za jakieś 100 zł Geforce 8600gt.

Czy jak kupie lepsza kartę to ile mi podskoczy FPS i czy bedzie ok z karta? Nie bedzie problemow albo zasilacz slaby czy cos?

Na pewno fps znacznie podskoczy, nie powinno być problemów z zasilaczem.

Ja mam starego hp dc7100:

Pentium 4 3,2 ghz

4x256 ram

dysk maxtor 80 gb sata

czytnik dvd

nagrywarka dvd

i geforce 8600gt od MSI, która nie potrzebuje dodatkowego zasilania, a zasilacz mam HP 340 w.

Jakiej firmy masz zasilacz? Czy obudowa to standardowa czy desktop?

Allied to firma zasilacza przynajmniej tak na nim pisze, a jak sprawdzić jaka obudowa?

Kształt?

Masz tutaj:

http://jaboltech.blogspot.com/2010/01/k … erowy.html

Chodzi mi o to, że do takich małych poziomych obudów potrzeba czasem kart niskoprofilowych (low profile).

A zasilacz cienki, nie chodzi mi tu o moc, tylko o bezpieczeństwo. Nie podkręcaj proca.

To ja mam ten 2 stojący, więc bo mi radzisz kupić?

Zamiast 8600 GT polecam X1950 PRO,na allegro są w tej samej ceníe a ten Radeon jest znacznie lepszy.

PS:Aby nikt nie napisał że 8600 GT jest lepszy bo ma dx 10,odrazu mówie 8600 GT się nie nadaje do gier pod dx 10.

Mój brat zaaktualizowal sterowniki do karty i teraz mam bardzo mialo fps po 7-15 jak to cofnac?

Wejdż menadżer urządzeń ,kliknij prawym na twoją karte graficzną,wejdz we właściwości i kliknij przywróć sterownik,może system nie wywalił starych sterowników.

Ok pomogło,

A co do karty X1950 PRO polecasz mi ja?

O ile mi zwiekszy FPS w Cs 1.6 Steam?

I czy bedzie dzialac bez problemow na moim systemie?

Edit

http://cgi.ebay.com/ATI-Radeon-X1950-Pr … 500wt_1182

Czy takie cos pujdzie na moim systemie?

karte pokazałeś pod AGP a nie pod PCI-E.

Nie rozumiem, możesz mi znaleść jakąs karte na ebay.co.uk dla mojego systemu aby bylo duzo fps w cs?

http://cgi.ebay.co.uk/Powercolor-Radeon … 4a9ff64090

Ile taka karta doda mi fps?

Więcej nie osiągniesz w tej grze,tyle doda ona :),nawet w CS source byś pograł bez problemu.

aha ok dzieki za pomoc mozna zamknac temat

a jakie masz ustawiena cs? rate itp? na jakim trybie grasz? opengl? ile teraz masz fps?

bo w sumie w duzej mierze to kwestia ustawien, ludzie na gf 4 wyciagali po 100fps ;p no wiadomo ze spadalo w akcji i smoke ale czasami bylo.

Kasten ustawienia ustawieniami.kiedyś mu się znudzi CS ,to będzie miał możliwość pogrania w inną gre ,bo na x1950 pro nie będzie problemu ,na dodatek że kolega ma dobry procesor.

Sprawdź, czy twój zasilacz ma dodatkową linię zasilania, wymaganą do x1950 pro.

Wtyczka 6 pin o ile się nie mylę.