Wiecej miejsca na partycji

otóz pokazuje mi że mam ~20gb z hakiem na C więc po prostu chcialem rozszerzyć miejsce używając drugiego dysku o takiej samej pojemnosci
. nie jest to chyba takie łatwe jak mi mogło się wydawać bo ciągle mam niedostępną opcję . proszę o pomoc bo nie mam czasu na bawienie się w linkowanie poszczególnych katalogów chce po prostu miec jedną duzą partycję :slight_smile:

tak dla ciekawskich są to dwie baracudy po 320

z góry dziękuje za poświęcenie chwilki :slight_smile:

Captureggg.PNG

rthe.png

Z tego co wiem to nie da się połączyć dwóch dysków w  jedną  partycje  tak aby działały razem jako jedna partycja systemowa. Jeżeli chcesz więcej miejsca na  dysku systemowym to mam dla Ciebie dwie rady:

1. Pobierz darmowy program Odkurzacz, który służy do usuwania zbędnych plików i folderów( mi usunęło 40 GB zbędnych folderów i plików z samej      partycji systemowej)

2. Zrób format i gdy będziesz instalował system od nowa rozbuduj jedną z partycji którą chcesz i wtedy będziesz miał tyle miejsca ile będziesz chciał.

Jest to bardzo łatwe, tylko używasz narzędzia, które jest bardzo ubogie w możliwości.

Użyj programu EASEUS Partition Master  i za jego pomocą powiększ partycję C o nieprzydzielone miejsce o rozmiarze 48,35 GB. Przed operacją powiększania partycji wyczyść partycję mową © za pomocą narzędzie wbudowanego w system: Prawy klawisz myszki na partycji C -> Właściwości -> “Oczyszczanie dysku”, poczekaj aż zakończy się skanowanie, następnie w oknie, które się pojawi kliknij na “Oczyść pliki systemowe”, czekaj na zakończenie skanowania, po zakończeniu w oknie zaznacz wszystkie pozycje i kliknij OK.

Nie istnieje tak czynność, używaj określeń i nazw, które są odpowiednie dla czynności, które chcesz polecić.