Poczytaj opisy tych modów czy nie mówią o braku kompatybilności z innymi wersjami.
I po prostu sprawdź.
Zależy od modów - zmieniające jakąś mechanikę czy UI pewnie nie, ale dodający nowe tekstury/podmieniający istniejące już tak. Po prostu musisz sam sprawdzić.
Mam problem.
Po instalacji gry w menu aplikacji (win 8.1) mam dwie pozycje wiedźmin 1: z Safe mode i bez. Gdy wybieram bez to uruchamia się launcher djinni - gra się nie włącza, wyskakuje że nie spełniam minimalnych wymagań. Ta pozycja z Safe mode odpala grę ale na ustawieniach wysokich tekstury są niskie i nie da się zmienić.
Próbowałem coś naprawiać - pobrałem plik texture fix ale nie zauważyłem różnicy FPS tyle samo.
Dać sobie spokój i zainstalować moda który poprawi textury? Będzie działał?
Zainstalowałem moda powrót białego wilka i działa (jest inne menu, przy rozpoczęciu pisze powrót białego wilka, itp.)
Próbowałem zainstalować Flash Mod (nie mylić z full combat rebalance).
Zainstalowałem go i nie widzę, żadnej różnicy w początkowym akcie.
Czy po zainstalowaniu flash moda w menu poziomu trudności powinienem mieć dodatkowy wybór poziomu trudności czy to jest tylko w FCR? W trakcje instalacji zaznaczyłem opcję insane difficulty, ale w menu mam po staremu. A może w flash modzie zmieniają się tylko statystyki wiedźmina i wrogów, więc naocznie nie można tego zobaczyć?