Podczas uruchamiania pojawia się czarny ekran i słychać jedynie dźwięki z gry. Przy pierwszym uruchomieniu nie było problemów, dopiero od 2/3 to się pojawiło. Wiedźmin zakupiony i pobrany przez GOGa.
Wejdź w klienta GOG Galaxy i użyj opcji naprawy.
Ostatnio tak zrobiłem i "“zaskoczyło”, a teraz jak chciałem kolejny raz uruchomić to czarny ekran przed “naprawą” jak i po…
Może kwestia Windows i sterowników graficznych. Zainstaluj na świeżo stery grafiki najnowsze, jak nie pomoże to trochę starsze.
Modów nie używasz jakiś? Czasami one powodują problemy, a naprawa przez klienta ich nie rusza.
miałem ten sam problem nie próbowałem go rozwiązać. po prostu po włączeniu w3 jeszcze zanim się włączy spamiłem przycisk winsowsa na klawiaturze dopóki wiedźmin nie pojawi się na pasku na 5 sekund. później przestaję spamić i klikam na pasku w wieśka żeby go włączyć
Masz laptopa i próbujesz grać na zewnętrznym ekranie, lub masz dwa monitory na stacjonarne?
Gram na laptopie (Huawei Matebook D 14) bez dodatkowych ekranów. Stery do karty graficznej/procesora są aktualne (Ryzen 5 2500u + Vega 8). Jak już uda się odpalić, to gra płynnie chodzi na średnio-niskich ustawieniach w 720p. Ogólnie, to gra pierwotnie uruchamiała się w okienku bez ramek i dopiero jak ustawiłem na pełny ekran to zaczęły się problemy. Na chwilę obecną jest to taka ruletka - albo się uruchomi z obrazem albo bez
P.S. Nie używam na razie żadnych modów.
Sam fakt że no napewno ten laptop nie jest przystosowany do takich gier
Wiem, ale ja już napisałem, średnio-niskie i 720p i płynnie gra działa. Sam byłem zdziwiony, że można W3 w ogóle uruchomić na “windowsowej wersji aira”
Bez przesadyzmu, to by wpłynęło mu na przegrzanie, wyjące wentylatorki, ale marna szansa na wygaszenie ekranu Po to właśnie kupił vegę- by móc w cokolwiek pograć