Wiedźmin 3 Dziki Gon - Brak odpowiedzi


(lordjahu) #1

Pogrywam od wczoraj i spotkałem się z w/w problemem - otóż w trakcie grania, raz na jakiś czas gierka dostaje zwiechy i jedyne co mnie ratuje w takiej sytuacji to Menadżer zadań i zamkniecie aplikacji - nieodzowne stały się zapisy gry co kilka minut. Macie podobnie ?

 

Grę uruchamiam poprzez aplikację GOG'a.

Specyfikacja sprzętowa w podpisie.


(MrBeckham666) #2

pobrałeś te najnowsze stery nvidii? może dla pewnosci sprawdz dysk i temperatury różnie to bywa:) możliwe że to po prostu jakiś problem z grą który zostanie naprawiony w koncu normalne w tych czasach zaraz po premierze:)


(lordjahu) #3

Ze sprzętem jest wszystko ok - temperatury w porządku, śmiecia nie mam w systemie. Stery zainstalowane, gra zpatchowana. Jak wrócę do domu to spróbuje najw. zainstalować bez programu od GoG’a (mam nadzieję że jak przeniosę folder z save’ami to mi nie usunie postępu). 


(wonsik) #4

Zainstalowałem normalnie z gogu, bez programu. Grałem wczoraj parę minut, dziś ponad 1h, nic nie zwiesza, przycina itd. Ustawienia najniższe. Sprzęt jak w sygnaturze.


(lordjahu) #5

Też tak zrobiłem - usunąłem program od GoG’a, zainstalowałem normalnie i wciąż to samo - mam wszystko na ultra bez tej opcji z włosami od Nvidii.


(Łukash) #6

http://forums.cdprojektred.com/forums/166-Wsparcie-Techniczne


(lordjahu) #7

 

Wiem że temat jest w toku. Ciekaw byłem czy reszta ma podobny problem. 


(Łukash) #8

Może to problem z TYMI 500MB VRAMU Nvidii ? :wink: Obniżałeś zasobożerne opcje ?


(lordjahu) #9

Tak, dalej pojawiają się crashe. No nic - czekam na patcha. 


(Łukash) #10

Może patch rozwiąże problem.

-±±+

U mnie tez wystąpił ten problem…Gra scrashowała/wywaliła się do pulpitu + dźwięk leci, w pierwszej lokacji po wejsciu do wody, z tym że ja na razie testuje ustawienia i może przesadziłem ( mieszanka uber/high/hairworks/hbao przy GTX 760 i 1280x960 :wink: ) W weekend się biorę za granie :wink:


(lordjahu) #11

 

W razie pytań/problemów służę pomocą … za kilka orenów oczywiście :slight_smile:


#12

U mnie występuje ten sam problem. Po około godzinie grania pokazuje mi się pulpit, w tle słychać dźwięki z gry i tyle.

Może patch to poprawi.


(wonsik) #13

U mnie jak na razie tylko jeden problem, przy dłuższych filmikach, animacjach itd. włącza się wygaszacz.  :shock: Gra na pełnym ekranie. Po wyjściu z wygaszacza gra przechodzi do okienka, ale zaraz potem wraca na pełny ekran. Crashów dalej nie zaobserwowałem.


(pocolog) #14

U mnie to samo, raz na kilka godzin przytrafia się takie zamrożenie i procesor zaczyna odpoczywać w tym momencie, ale nigdy nie mam cierpliwości czekać czy gra zacznie działać tylko ją zabijam. Sejwy i tak robię przed każdą rozmową po każdej rozmowie, przed każdą walką i po walce (takie nawyki z erpegów aby przetestować różne rozwiązania :wink: więc mi nie straszne ponowne uruchomienie gry.

Bardziej mnie wkurza znikający koń pod jeźdźcem, strażnicy zanurzeni do pasa w moście, albo spanikowany koń podczas walki przepychający mnie czasem w samo sedno zadymy.


#15

http://forums.cdprojektred.com/threads/36893-Gra-ca%C5%82y-czas-si%C4%99-zawiesza-lub-wyrzuca-do-pulpitu/

Tutaj jest kilka podpowiedzi co można zrobić. U siebie jeszcze nie sprawdzałem, jak się uda, pokombinuję wieczorem.


(lordjahu) #16

Sprawdzam jak gra radzi sobie po usunięciu GeForce Experience.


#17

(lordjahu) #18

O, wyszła - ciekawe jak będzie wszystko działało na tych dodatkowych opcjach graficznych :slight_smile:

 

PS: Jak ktoś korzysta z Nvidia Experience - polecam wyinstalować cholerstwo. Po usunięciu nie miałem śladów zcinek czy wywalania do pulpitu. Działa :slight_smile:


(Łukash) #19

U mnie chyba problem powodowało OC karty, na standardowych taktach zdaję się że jest OK.


(pocolog) #20

Po dzisiejszym patchu jak narazie spokój więc chyba problem rozwiązali.