Witam mam problem w grze wiedzmin 3.Problem polega na tym,ze jak gram to mam 30 fps a ja wogole nie widze tych 30 fps w grze tak jakby mam 15 fps a licznik pokazuje ze mam 30 fps.Dzisiaj tez nagralem filmik z wiedzmina i na tym filmiku gra dziala normalnie.Prosze o pomoc
Jaki sprzęt? Konfiguracja? Na jakich grasz ustawieniach? Za mało danych podałeś.
gtx 1050 ti i5 6400 8 gb ustawienia nie maja znaczenie poniewaz nawet jak ustawie niskie to co jest to samo
Kiedyś miałem podobny problem w innych grach, i chyba miałem tak przez źle ustawione skalowanie obrazu, ekranu po prostu obraz się zacinał a pisało 60 fps (nie pamiętam dokładnie jak to naprawiłem ale klikałem prawy przycisk na pulpicie>Intel…>dalej nie pamiętam, dzisiaj potem sprawdzę i problem zniknął)
Chyba tak, Prawy Przycisk>Opcje Grafiki>jakąś opcja nie wiem jaka bo nie mam jak sprawdzić teraz> i szukaj tam skaluj, skalowanie…
Lub można jeszcze tak :
Ja mam skaluj pełny ekran…
Nie chodzi mi o film tylko o ten program Intel i o jego opcję, po 25s jest pokazane jak włączyć ten program ale jak go nie masz to moja metoda nie pomoże i nie wiem czy to rozwiązało problem u mnie…
no wlasnie to jest takie cos licznik pokazuje 30 fps a gra chodzi w 15 fps
to wez sprawdz i daj znac jak najszybciej
tylko ja mam nvidie
Przecież masz procesor od Intel…
Ja mam też kartę z Nvidi a procesor od Intela, ale jest to laptop to mówię że problem u ciebie może leżeć w czym innym…
ustaw Nvidia hairWorks - wyłączone , liczebność ludzi tło - wysokie , ilość klatek na sek. - nieograniczona powinno być lepiej .
Może sterowniki nie aktualne ? To też jest możliwe…
- Sprawdź aktualność sterowników graficznych
- Jaka wersja gry - GOG, Steam ?
- Jaką masz ustawioną rozdzielczość?
- Na jakich ustawieniach grasz?
- Masz włączone dynamiczne liczenie włosów od Nvidii ?
sterowniki aktualne wersja steam 1920x1080 ustawienia ultra z srednimi mam wylaczone hairworks
ustawienia jak mowilem nie maja znaczenie
problem jest taki ze 30 fps=15 fps
To mnie zaciekawiło. Czy przypadkiem nie nasz puszczonego obrazu przez jakiś grabber?
ja nagrywalem ten filmik przez windowsa i na tym filmiku gra działa normalnie
Film nagrywany przez Windowsa ?
masz takie cos jak tryb gry i w tym trybie masz mozliwosc nagrywania gry
Tryb gry to najgorsze zło Windowsa, spróbuj to wyłączyć i wtedy powiedz jak gra działa, tryb gry nie jest do gier jest tylko po to by zjadać fps…
wylaczylem to i nic to nie dalo