Wiedzmin, brak odczytu orginalnej płyty

Zacznę od tego, że pomimo że z komputerem obchodzę się dobrze, a i internet mi nie obcy, jak do tej pory nigdy nie prosiłem o pomoc na forum, dlatego za ewentualne braki ważnych detali przepraszam. Komputer na luzie daje sobie rade z najnowszymi grami ( 4 gb RAM, geforce 9600, procka nie pamiętam ale pokaźny xD). Po instalacji Wiedźmina edycji rozszerzonej, nie mogę uruchomić gry ( pomimo że kiedyś już grałem w niego bez najmniejszych problemów). Gra nie wykrywa płyty i sam nie wiem co z tym robić. Nie znalazłem żadnego działającego rozwiązania na żadnym forum, ani stronie producenta) oryginalna płyta, jak i ta umieszczona w demon tools pozostaje uważana za nieoryginalną/ jak by jej w ogóle niebyło. Gre reinstalowałem. Sam nie wiem co to za wersja, ale fabryczna, taka jaka jest ’ na dzień dobry" po instalacji. Mam nadzieje że ktoś będzie potrafił mi jak najszybciej pomóc. Gra jest oryginalna.

PS: byłbym wdzięczny za jakiekolwiek rozwiązanie, nawet takie zahaczające o nielegalne metody np. crack

Przestrzegam [-X

Nie to forum…

Daj spokój nie jestem piratem i nie chce się wdawać dyskusje pod tytułem “zawsze się tak mówi” lub “nie możesz tego udowodnić”. Jak bym chciał znaleźć crack-a to sam bym go znalazł, ale nie lubię tego typu metod, ponieważ zazwyczaj tworzą więcej błędów niż naprawiają. Póki mam wystarczająco dużo pieniędzy na oryginalne gry i programy nie będę się zniżał do metod co drugiego nastolatka z modemem. Poprostu niecierpliwie chcę to uruchomić.

Odinstaluj DeamonTools i inne programy emulujące napędy.

killer0070 , przeczytaj sobie punkt 1.2 i skończ takowe dyskusje oraz pytania “z tej kategorii”.

Spróbuj ściągnąć najnowsze łatki do wiedźmina . Patch 1.5 pozwala na grę bez płyty.

Ok, łatka 1.5 pomogła i działa. Dzięki za pomoc