Wiedzmin (The Witcher) -> pakiety językowe

Mam wątpliwości co do pakietów językowych (tłumaczeń) Wiedzmina. Po pierwsze to która opcja językowa jest orginalna, polska czy angielska? No bo w końcu gra została stworzona przez polski zespół. Po drugie to czy kupując wersję polską mamy możliwość wyboru języka (polski lub angielski) i odwrotnie czy w angielskiej wersji można ustalić język polski? I w końcu po trzecie: o co chodzi z tą ocenzurowaną i nie ocenzurowaną wersją gry (mowa o wydaniu angielskim)? Szukałem tu i tam ale nic na ten temat nie znalazłem. Może ktoś wie coś na ten temat? :gazeta:

Nie, mamy możliwość wyboru między językiem polskim a czeskim.

Polska.

W Polsce wydawcą jest CD-Projekt na reszcie kontynentów ATARI.

W Polskiej wersji są dwa języki do wyboru Czeski oraz Polski

W Angielskiej jest Pakiet MULTI5 (English,French,Deutsch,i coś tam jeszcze)

Wersja która poszła do USA została okrojona z wulgaryzmów.

Za to w niemieckiej krew ma zielony kolor.

Dzięki za pomoc! Miałem wątpliwości co do kupna bo chciałem mieć orginalną wersję językową.

Eee… ciekawe. :splat:

Kupuj Polską i tyla “bo co zagramaniczne to dziadowskie”

A tak powracając do tematu to… na gry-online.pl znalazłem to:

Zamieszczam link:

http://www.gry-online.pl/sklep/karta_produktu.asp?ID=2212

Czyżby się pomylili na gry-online.pl ?

Ciekawe jak było z Gothic-em?

:zdrowie:

Ta strona już dawno straciła wiarygodność.

A co do tego

To się nie dziwię że tak podają.

Przecież nazwa Wiedzmin jest znana tylko u nas w kraju i w Czechach, gdzie gra poszła pod nazwą Wiedzmin.

Na resztę świata poszła z Tytułem The Witcher a nie Wiedzmin.

btw // co to za różnica :stuck_out_tongue: ?

No tak… wg. mnie to powinni napisać, że tytuł orginalny to Wiedzmin a nie The Witcher (no bo w końcu ’ tytuł orginalny’).

Zgadzam się. I jest zdecydowanie za bardzo komercyjna (w pół recenzji chcą opłat)!

W Czechach wyszła jako “Zaklínač”

box3D.jpg

Ale edycja jest ta sama co w polsce i również wydaje to CD-PROJEKT.

Można tam wybrać język polski, a w wersjach które poszły na resztę świata nie ma takiej możliwości.