Ale ja na dysku mam zainstalowane max 3 gry po nie potrzebuje więcej…
Jak przechodzę grę to ją usuwam i instaluję nową
Ale ja na dysku mam zainstalowane max 3 gry po nie potrzebuje więcej…
Jak przechodzę grę to ją usuwam i instaluję nową
Witajcie drodzy Forumowicze!
Wiedźmin faktycznie działa, nawet nie skacze, jeno pionowe ściany (i niektóre podłogi i sufity) Kaer Morhen są u mnie przezroczyste, czasem zaś migają. Bez względu na detale i rozdzielczość. obok medalionu Wilka pojawia się mały czarny prostokąt, inne funkcje dostępne na ekranie są tylko częściowo widoczne.
Wszystkie wymagania sprzętowe mój komp spełnia[za yougamers.com] - mam wątpliwość co do karty graficznej.
to ATI Mobility Radeon X1400.
Czy ktoś z Was natrafił na podobne trudności, czy też to normalne przy tak słabej karcie? A może potrzebuje jakiś tajnych sterowników…?
Proszę o radę, a tym z Was, którzy już mają Wiedźmaka, najlepszej zabawy!
kratki111 Spróbuj po prostu zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej
I zainstaluj patcha do Wiedzmina
kratki111 - A najlepiej będzie jak wyjmiesz tego radka, otworzysz okno i zamachniesz sie z całej siły i wyrzucisz go przez okno. Mogę tylko liczyć, że mieszkasz na 10 piętrze
Ja tam zanim zaczne grać to sobie musze kupić nowego kompa bo mam … a zresztą szkoda gadać co mam
Nie pierwsza polska gra. Painkiller (polski hit, jeśli chodzi o szczelanki) już był wydawany za granicą. Drugą grą był Chrome przecież, firmy Techland (inna ich gra to np. Crime Cities).
Troche racji w tym jest, jednak większość gier jest komercyjna. Tylko powiedz, jak była reklamowana ta gra.
Oblivion to też gra tego samego typu co Gothic i Wiedźmin, a jednak jest z nich najlepsza i śmiało z nimi konkuruje. Napisałem tak, gdyż polskie gry się dopiero rozwijają. Mało jest gier, które śmiało mogą z podniesionym czołem wkroczyć na rynek zagraniczny.
Call of Juarez tez chyba polski bo od Technlandu
Jestem pod wrażeniem. Byłem przekonany, że ta grą będzie zwykłym polskim gniotem , na około którego wszyscy narobili szumu i tak do niej od początku podchodziłem. No i myliłem się - moim zdaniem gra jest świetna, strasznie wciąga. Nie dość, że fajna fabuła (+ wspominanie wydarzeń z książki w rozmowach, “znajome twarze” itp.), fajna muzyka, grafika etc. to jeszcze wszystko dobrze chodzi na dość słabych już sprzętach.
Oczywiście jest kilka denerwujących rzeczy w grze. Nie da się skakać i czasami trzeba biec na około jakiegoś małego płotu, murku, etc, które powinno się dać bez najmniejszego problemu przeskoczyć.
No i wczytywanie nawet najmniejszych lokacji. Wykonuje questa, wchodzę do głupiego domku 2x2 (ładowanie), rozmawiam i wychodzę - znowu ładowanie. Nie daj boże czegoś zapomnieć… Dwa wczytywania w plecy. Może nie trwa to długo i na początku tak nie denerwowało, ale po kilku godzinach gry jednak denerwuje.
Kolejna dziwna rzecz - autosave trwa 2 razy dłużej od wczytywania ogromnej lokacji :x
Jest sposób na skrócenie czasu ładowania się poziomów. Zainstalowałem Game XP i poziomy ładują się u mnie prawie o połowę krócej.
Mam pytanie.
Czy demo wiedzmina jest? jeśli tak to z jakiej strony można pobrać?
Niema.
A czy spolszczonko jest?
Kola1214 Szukasz spolszczenia=Masz pirata :roll:
lol?
Po co spolszczać polską grę :o
btw // dzisiaj w nowym CDA wyczytałem że planują wydać demko Wieśka
Nie?? Mieszkam w niemczech a wyobraz sobie że tutaj nie ma gier po polsku tylko multi5 :-x
Witam otóż mam problem,jestem chyba w 2 akcie i nie wiem dlaczego ale jakimś cudem mi klucz na cmentarz zniknął miałem bo przedtem wchodziłem :o co do h… czy jest jakiś sposób żeby odzyskać klucz ? lub też proszę o przysłanie savów najlepiej te które są z moczarów i kilka misji zrobionych na moczarach,proszę o szybką pomoc z góry dziękuję email-guicksilver@gmail.com
Ja również mam problem w akcie 2, a mianowicie chodzi o krasnolódzką wódkę(czy jakoś tak) dla grabarza by oddał mi działo do sekcji zwłok. Moje pytanie to gdzie dostane taką wódkę oraz książkę o anatomii?
Krasnoludzką wódkę dla grabarza można znaleść w beczce w budynku przed, którym stoi Zygfryd jeśli walczyliśmy sami w kanałach(budynek przed Zakonem). Co do klucza do cmentarza to Geralt po wykonaniu zadania na cmentarzu i rozmowie z grabarzem oddaje mu go.
THx bionicman, bo kurde w poradniku nic nie pisze gdzie to znaleść, a tak bym musiał całe miasto przeszukać.
Weźcie mi coś poradźcie bo ja nie mogę sie patrzyć jak Gerald walczy bo po prostu ja nie wiem jak i co mam zrobić żeby miał lepsze ataki itp:)