Wykonuje misje “Tajemnicza Wieża” i musze wykonać zadanie w którym trzeba pokonać Golema. Problem polega na tym żeby zabić golema to trzeba go najpierw ożywić, a do tego potrzebny jest “Odgromnik”. Podobno sa 2 sposoby zdobycia go:
Kupić za 70 orenów u Płatnerza Zakonu.
Kupić za 50 orenów od krasnoludzkiego kowala.
Problem polega na tym ze płatnerz wykonuje zlecenia tylko dla swojego zakonu do którego nie należe.
A krasnoludzki Kowal nie ma go w ofercie to w takim razie JAK GO ZDOBYĆ?
Zdobyłem zaufanie zakonu “Płonącej Róży” i moge już dokonywac zakupów u platnerza zakonu, problem w tym że jak to się robi? bo jak klikam na handel to nie ma w ofercie nic, wyczytałem że ten “Odgromnik” to coś w stylu porunochorna ktory sciągnie piorun na golema.
Druga sprawa byłem u druidow i tylko 1 chce ze mna gadać , jak zamowic burze?
Wywołać burzę będziesz mógł dopiero jak będziesz posiadał Odgromnik. A w ogóle na jakim etapie jesteś, czy już ktoś Ci mówił o tym odgromniku? Spróbuj wczytać grę sprzed kłótni z Kalkstein’em.(Ew. mogę wstawić na rapida save’a gdy już masz Odgromik)
W Wyzimie można wykuć u krasnoludzkiego kowala, ale z tego co pamiętam dopiero jak się dowiedzieliśmy (zadanie, książki, rozmowy), że takiego potrzebujemy…
Wcześniej bodajże nie ma możliwości.
- KLIK - Info o odgromniku (Wiedźmin Wiki) - KLIK - Info o zadaniu dot. wieży na bagnach (Wiedźmin Wiki)
Dzięki wielkie! Już sobie poradziłem okazało się że głupi ja cały czas wchodziłem nie do tego obiektu na bagnach w celu porozmawiania z staruszką Vaską a po rozmowie z nią aktywuję się misja Strażnik i już wszystko mogłem ogarnąć Dzięki jeszcze raz za fatygę